ACTUACIÓ POLICIAL A FRANÇA

Un vehicle envesteix un furgó de la gendarmeria als Camps Elisis sense provocar ferits

El conductor, un home de 31 anys fitxat per la policia, ha mort

La zona ha sigut acordonada mentre els artificiers inspeccionen el cotxe

El sospitós fitxat pel seu extremisme gihadista, de 31 anys, ha resultat mort. / GONZALO FUENTES-REUTERS / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

Un home de 31 anys a bord d'un Renault Megane de color blanc ha envestit de manera deliberada un furgó de la gendarmeria als Camps Elisis de París. L'acció no ha causat ferits.

L'atac ha tingut lloc a les 15.45 hores a l'altura de la plaça Marigny, a prop del Grand Palais, on s'ha desplegat un important operatiu policial i els artificiers treballen sobre el terreny. A conseqüència del xoc, el vehicle de l'atacant, que ha resultat mort, s'ha incendiat.

A l'interior del cotxe s'han trobat armes i explosius. En concret, una bombona de gas, un kalaixnikov i diversos cartutxos, segons assenyalen mitjans francesos, que també indiquen que el conductor tenia antecedents policials i figurava als fitxers ‘S’ dels condemnats per delictes relacionats amb el terrorisme.

La policia ha establert un ampli perímetre de seguretat i ha demanat a parisencs i turistes que evitin la zona. La circulació s'ha desviat i l'estació de metro Champs-Elysées-Clemenceau s'ha tancat.

La portaveu de la prefectura de policia, Johanna Primevert, ha informat que els artificiers estan portant a terme una operació de desminatge i ha confirmat que no hi ha hagut ferits ni entre les forces de l'ordre ni entre la població que hi havia en aquell moment als Camps Elisis.

Un periodista del diari ‘Libération’ que era a la zona ha explicat que va veure una implosió al cotxe que va bloquejar la columna del comboi de furgons de la gendarmeria i que de l'interior del cotxe sortia una columna de foc.

En aquell moment, els gendarmes van sortir del furgó per agafar les eines i trencar les finestres del vehicle en flames. Després, en van treure l'agressor i el van estirar a terra mentre altres gendarmes usaven els extintors per apagar el foc, segons el relat del periodista.

El ministre francès de l'Interior, Gerard Collomb, que s'ha desplaçat al lloc dels fets, ha evocat un “intent d'atemptat” i ha confirmat que l'atacant està mort. “Això demostra una vegada més que el nivell d'amenaça a França és extremadament elevat”, ha dit el ministre.

La secció antiterrorista de la Fiscalia de París ha obert una investigació que serà portada a terme per agents de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI).

ALTRES ATACS

El 20 d'abril d'aquest any, els Camps Elisis també van ser l'escenari d'un atemptat en què va morir un policia i van quedar ferits dos agents. En aquella ocasió, l'agressor havia deixat una nota manuscrita en què defensava la causa de l'Estat Islàmic.

Notícies relacionades

Recentment, el 6 de juny, un home va atacar un membre d'una patrulla policial a l'esplanada de la catedral de Notre-Dame. També en aquella ocasió es va reivindicar com un “soldat del Califat”.

Des del gener del 2015, França ha patit una onada d'atacs gihadistes que han deixat al país un total de 239 morts. Els últims atemptats han tingut com a objectiu les forces de l'ordre. El país està en estat d'emergència des del novembre del 2015.