L'exdona d'un terrorista de Londres: "Algun dia li hauré d'explicar a la meva filla el que va fer el seu pare"

La mare d'un altre dels gihadistes acusa internet de la seva radicalització

 

 

1
Es llegeix en minuts

Charisse O’Leary,  l'exdona de Rachid Roduane, un dels terroristes que van atemptar aquest dissabte a la nit a Londres, ha emès un colpidor comunicat en què, a més de condemnar els atemptats i expressar el seu dolor per les víctimes, assumeix que algun dia li haurà d'explicar a la filla que té en comú amb aquest individu l'acte comès pel seu pare. "Els meus pensaments i esforços se centren ara a intentar tirar endavant la meva filla sabent que algun dia li hauré d'intentar explicar per què el seu pare va fer el que va fer", ha escrit. 

"Els meus sentits pensaments estan amb aquelles persones assassinades i ferides en els esdeveniments del 3 de juny del 2017", escriu O'Leary al principi del seu comunicat, en què reconeix que està "entristida per les accions de la meva exparella que ha matat o ferit tanta gent innocent".

"Des que vaig descobrir que va ser Rachid el responsable he vessat moltes llàgrimes per la gent atrapada en aquell incident", afegeix, i precisa que feia sis mesos que estava separada de la seva exparella, amb qui té "una bonica filla, que és l'única raó" de contacte amb ell en els últims mesos. 

Per acabar el comunicat, O'Leary marca clarament distància amb el seu exmarit: "Vull deixar absolutament clar, perquè no en quedi cap dubte, que condemno les seves accions i que no suporto les creences que l'han portat a cometre aquesta atrocitat".

Notícies relacionades

Per la seva banda, Valeria Collina, la mare de Youssef Zaghba, el terrorista italomarroquí que va participar en l'atemptat, ha responsabilitzat internet de la radicalització del seu fill. "Sempre vaig vigilar els seus amics i em vaig assegurar que no s'ajuntava amb la gent equivocada. Però tenia internet i és d'aquí d'on ve tot", ha assegurat.

La dona ha afegit que no li va agradar el barri de Londres on vivia el seu fill. "No em va agradar. Passava el seu temps amb la mena de gent equivocada".