L'agressor d'un policia a Notre Dame va reivindicar en un vídeo la seva pertinença a l'Estat Islàmic

L'atacant, de nacionalitat algeriana, es va abraonar amb un martell sobre els agents i va rebre un tret al tòrax

Així va ser l’atac a un policia davant Notre-Dame, a París. / ATLAS VÍDEO

Així va ser l’atac a un policia davant Notre-Dame, a París.
Notre-Dame: Un policia ha disparat contra l’home que havia agredit el seu company amb un martell.

/

2
Es llegeix en minuts

La policia francesa ha trobat al domicili de l'agressor d'un agent a l'esplanada davant de la catedral de Notre Dame de París un vídeo en què aquest últim proclama la seva pertinença a l'Estat Islàmic (EI), han informat aquest dimarts els mitjans francesos. En la gravació, segons indica la cadena LCI, l'agressor reivindicava les seves "futures accions".

L'home, identificat com a Farid I., és un algerià nascut el gener del 1977 que va arribar a França el març del 2014 i està casat amb una dona de nacionalitat sueca. Domiciliat a Cergy-Pontoise, al nord-oest de París, no estava fitxat pels serveis policials i no té historial judicial, afegeixen les mateixes fonts.

El jove, que diu que és traductor, tenia un estudi llogat en una residència d'estudiants, fins on es van desplaçar una quinzena de membres del BRI, la unitat d'elit de la policia francesa, que segons la cadena no han trobat ni armes ni explosius.

"AIXÒ ÉS PER SÍRIA"

L'atac va ser comès a les quatre de la tarda tocades quan, després d'amenaçar diverses persones, va ferir amb un martell un policia i va resultar ferit quan un company de l'agent li va disparar per neutralitzar-lo.

L'agressor va cridar "¡això és per Síria!" abans d'abraonar-se sobre els agents, segons ha informat el ministre francès de l'Interior, Gerard Collomb.

El màxim responsable de la seguretat de França ha assegurat que l'home estava en possessió, a més del martell, de "ganivets de cuina", cosa que demostra que els atacs contra les forces de seguretat es van portar a terme "amb instruments molt rutinaris".

L'atacant, que ha sigut hospitalitzat a causa dels trets rebuts al tòrax, es troba en estat greu. Mentre els agents el neutralitzaven i asseguraven la zona, prop de 900 turistes van ser confinats a la catedral de Notre Dame. 

VA ACTUAR SOL

Notícies relacionades

Segons les primeres investigacions l'home va actuar sol en el moment de l'atac, encara que s'indaga si podria tenir còmplices. D'altra banda, Collomb ha afegit que "el policia es troba bé" ja que les ferides no són gaire greus i ha recalcat que "l'atemptat podia haver sigut pitjor si el seu company no arriba a reaccionar".

La Fiscalia antiterrorista de París ha obert una investigació sobre l'atac, que realitzarà la secció antiterrorista de la Brigada Criminal i a la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI), segons han assegurat fonts judicials.