Qui són les víctimes mortals de l'atemptat de Londres

La primera a ser identificada ha sigut una canadenca que va morir en braços del seu nòvio al pont de Londres

zentauroepp38742692 londres170604174342

zentauroepp38742692 londres170604174342 / JUSTIN TALLIS

1
Es llegeix en minuts

Amb el pas de les hores emergeixen les identitats de les víctimes mortals de l'atemptat de Londres. La primera persona identificada ha sigut la canadenca Christine Archibald, de 30 anys. Va morir en braços del seu nòvio, Tyler Ferguson, després de ser atropellada per la furgoneta conduïda pels terroristes."El meu germà ha perdut l'amor de la seva vida al pont de Londres", ha escrit a Facebook la seva germana Cassie Fergurson.

La seva família ha emès un comunicat en què, a més de lamentar la pèrdua de la jove, ha recordat el seu compromís social reflectit en el seu treball com a voluntària amb persones sense sostre al Canadà.  "Plorem la pèrdua de la nostra magnífica filla i germana", ha dit la família, afegint que la jove, a qui els seus amics anomenaven Chrissy "no hauria comprès mai la crueltat sense nom que va causar la seva mort". 

Un fatídic recorregut a peu

La parella vivia actualment a Den Haag (Holanda), on el nòvio feia vuit mesos que treballava com a comptable. Tyler havia passat tota la setmana a la capital britànica i Chrissy va viatjar allà per passar amb ell el cap de setmana. Ella "mai havia estat allà abans", així que van decidir fer un recorregut a peu per Londres de nit. 

La camioneta conduïda per un dels terroristes es va atropellar la noia.  Els serveis d'emergència no van poder fer per reanimar-la. “El meu germà la va abraçar i la va veure morir als seus braços”, ha explicat Cassie Ferguson al mitjà canadenc CBS News. "El meu germà està trencat en un milió de peces", ha afegit.

Notícies relacionades

El ministre d'Exteriors francès, Jean-Yves Le Drian, ha assegurat que un home francès de 27 anys també es troba entre les víctimes mortals.  Mitjans locals francesos informen que el jove es diria Alexandre, que vivia a Londres i treballava a Boro Bistro, un restaurant bretó a Borough Market. Sembla que tindria connexions familiars amb la localitat francesa de Saint Malo.

Entre els 48 ferits, 21 d'ells en estat crític, hi figuren quatre policies britànics, un espanyol —amb ferides lleus—, set francesos —quatre d'ells crítics—, dos alemanys —un de greu—, dos australians i dos neozelandesos. L'espanyol Ignacio Echeverría , un madrileny de 39 anys, i un francès estan desapareguts.