Pinten de vermell la Sireneta de Copenhaguen en protesta per la caça de balenes

zentauroepp38672177 refile   correcting byline  the little mermaid statue is see170530140952

zentauroepp38672177 refile correcting byline the little mermaid statue is see170530140952 / SCANPIX DENMARK

1
Es llegeix en minuts

La Sireneta de Copenhaguen, l'atracció turística més important de Dinamarca, va aparèixer aquest dimarts pintada de vermell en protesta per la caça de balenes a les Illes Fèroe, territori autònom del regne danès.

"Dinamarca, defensa les balenes de les Illes Fèroe" va ser el missatge que l'autor o autors van deixar escrit amb tinta del mateix color davant la popular estàtua de bronze inspirada en el personatge del conte de Hans Christian Andersen.

La Policia danesa ha obert una investigació per aclarir l'incident, un més en la llarga història de la centenària escultura, situada al port de la capital danesa.

A la Sireneta l'han decapitat tres vegades, li han arrencat un braç i fins i tot va ser volada una vegada amb explosius del seu pedestal de granit, a més d'aparèixer pintada de diversos colors o vestida amb tot tipus d'objectes, des de samarretes de futbol a vels o una túnica del Ku Klux Klan.

OBJECTE PER A REIVINDICACIONS

Notícies relacionades

De ser diana principal de la ira feminista en dècades anteriors ha passat a ser usada per a tot tipus de reivindicacions polítiques, des de les de moviments okupes a les de grups xenòfobs.

Les Illes Fèroe, situades a l'Atlàntic nord, són objecte habitual de la ira de grups ecologistes per la captura de dofins, una tradició mil·lenària en què els animals són atrets a les badies per ser caçats i en què la seva carn es reparteix després entre els habitants.