HA COMPLERT CONDEMNA PEL 'CAS WIKILEAKS'

Chelsea Manning publica la seva primera foto després de sortir de la presó

L'exsoldat Bradley s'ha sotmès a un tractament hormonal a la presó

Chelsea Manning publica la seva primera foto després de sortir de la presó

HANDOUT (CHELSEA MANNING)

1
Es llegeix en minuts

Chelsea Manning, l'exsoldat transgènere de l'Exèrcit dels EUA, ha publicat a les xarxes socials la seva primera fotografia després de sortir de la presó, on ha passat els últims set anys per la filtració massiva de material classificat en l'anomenat 'cas Wikileaks'.

La imatge, compartida a Twitter i Instagram a través del seu compte @xychelsea87, mostra la noia, de 29 anys, amb el cabells curts, maquillada i amb una camisa que deixa entreveure el seu pit. Manning ha inclòs un missatge: "D'acord, aquí em teniu" #HolaMon".

Manning, abans el soldat Bradley Manning, va ser condemnada el 2013 per un tribunal militar pel delicte d'espionatge per haver filtrat a Wikileaks, mentre era analista d'intel·ligència a l'Iraq, 700.000 documents classificats en el que va ser la filtració d'informació confidencial més gran de la història dels EUA.

Notícies relacionades

L'exsoldat va sortir dimecres de la presó militar de Kansas, on ha passat els últims set anys. En aquest període a la presó, Manning s'ha sotmès a tractaments hormonals de canvi de gènere.

La seva reaparició a les xarxes ha sigut saludada per molts seguidors. A Twitter, la foto ha rebut fins aquest divendres a primera hora 72.000 'm'agrada'  i 15.000 retuits.