REPRESSIÓ A ANKARA

Turquia deté més de 1.000 suposats colpistes més

Les autoritats turques llancen una macrobatuda per capturar els 'imams secrets'

 

  / UMIT BEKTAS

1
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

Les forces de seguretat turques han detingut aquest dimecres més de 1.000 persones, sospitoses de pertànyer al Hizmet, la confraria del clergue musulmà Fetul·là Gülen a la qual Ankara assenyala com a responsable del fallit cop d'Estat del 15 de juliol passat.

Uns 8.500 efectius policials van participar en una macrooperació en 81 províncies del país eurasiàtic per intentar detenir les 3.224 persones sobre les quals pesava una ordre d'arrest, segons el diari local 'Hürriyet'.

“Fins ara, han sigut detinguts un total de 1.009 'imams secrets' en 72 províncies. És un pas important per a la República de Turquia”, ha assegurat el titular turc d'Interior, Süleyman Soylu. El diari progovernamental 'Sabah' afirma que l'organització de Gülen “usa el nom en clau 'imam', un títol islàmic per referir-se a líders religiosos o clergues, com un títol per als seus membres amb més responsabilitats”.

Notícies relacionades

L'operació, en què participa l'agència turca d'intel·ligència, continua en el moment de publicar aquest text.

Des del motí del juliol passat, més de 134.000 persones han perdut la feina i més de 48.000 han sigut empresonades per suposats vincles amb el Hizmet.