Un atac amb àcid en una discoteca de Londres causa 12 ferits

Scotland Yard atribueix l'incident a una disputa entre bandes rivals

 

 

1
Es llegeix en minuts

Almenys 12 persones van resultar ferides per cremades ahir a la matinada en una discoteca de l'est de Londres per un atac amb un àcid, segons ha informat el cos de bombers de la capital britànica. L'atac va obligar a desallotjar les 600 persones que hi havia al recinte, al districte de Dalston, i no es tem per la vida de cap dels afectats.

Els investigadors pensen que "una disputa entre dos grups rivals" és l'origen de l'atac, que es va iniciar quan un home va polvoritzar "una substància tòxica" sobre dos homes, segons Scotland Yard. Les dues víctimes, d'uns 20 anys, estan en "estat greu però estable", mentre que les altres 10 tenen ferides lleus.

Testimonis citats per agències de premsa van explicar que una noia va patir cremades a la cara i en un braç, i que un grup de persones tirava aigua sobre un dels seus amics després de l'atac.

Cap arrest

Notícies relacionades

Scotland Yard ha afegit que no s'ha fet cap arrest i que de moment s'exclou la pista terrorista. "L'única informació que tenim és que una substància corrosiva sense determinar va ser tirada dins de la discoteca. Va ser identificada amb una prova de PH com un fort àcid", va assenyalar per la seva banda un portaveu dels bombers.

La policia britànica va registrar l'any passat 454 atacs amb àcid a Londres, un 74% més que el 2015, quan n'hi va haver 261. Segons els experts, aquesta mena d'assalts s'han fet habituals entre algunes bandes perquè les substàncies són fàcils d'obtenir sense que es pugui traçar el rastre del comprador.