PROFESSORS ACOMIADATS A TURQUIA

Històries d'acadèmics turcs purgats

37885484 60

37885484 60

1
Es llegeix en minuts
Michele Catanzaro
Michele Catanzaro

Periodista

ver +

LATIFE AKYUZ, sociòloga

AMENACES, ACOMIADAMENT I FUGA

La sociòloga Latife Akyuz va ser expulsada de la Universitat de Düzce per un decret el novembre del 2016. El gener del 2016, després de firmar la carta oberta promoguda per l’organització Acadèmics per la Pau, un diari local va publicar un article titulat Una traïdora a Düzce. La universitat la va suspendre i la fiscalia la va posar sota investigació. Després del decret que va ordenar la seva expulsió de la universitat, també se li va retirar el passaport. No obstant, la investigadora va aconseguir abandonar el país i entrar a la Universitat Goethe de Frankfurt.

SERKAN GOLGE, físic

ACUSAT PER UN BITLLET D'UN DÒLAR

Aquest físic que treballa per la NASA a Houston va ser arrestat el juliol del 2016, després del cop fallit a Turquia, on estava de vacances. Golge es va llicenciar en una universitat lligada amb el clergue Gülen, qualificat per Erdogan com a responsable del cop. Avui, Golge no té vinculació amb universitats turques: el 2003 va viatjar als EUA i el 2010 en va obtenir la ciutadania. Ara se l’acusa de ser membre d’un grup terrorista. Entre les proves, un bitllet d’un dòlar (segons la fiscalia, Gülen va donar bitllets beneïts als seus sequaços) i una targeta de la NASA.  

Notícies relacionades

YASIN DURAK, sociòleg

EXPULSAT PER DESAFIAR EL "DRAC"

El sociòleg Yasin Durak va ser expulsat de la universitat el setembre del 2016, per un decret després del fallit cop d’Estat de l’any passat. El gener del 2016, Durak va firmar la petició de l’organització Acadèmics per la Pau contra la intervenció militar a la zona kurda del país. De seguida, la universitat li va negar fons i targeta d’accés. Un article en el qual comparava Erdogan amb un drac va justificar l’inici d’una investigació criminal per insults al president. Durak participa en la Universitat del Carrer, una iniciativa de protesta.