"El regnat d'Assad està arribant al seu final", diu Tillerson

El secretari d'Estat dels EUA demana a Rússia que deixi de recolzar el règim de Damasc i que s'uneixi a Washington per buscar una sortida pacífica a la crisi de Síria

 

  / REUTERS / MAX ROSSI

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, ha demanat a Rússia que deixi de recolzar Baixar al-Assad i s'uneixi als Estats Units per buscar una sortida pacífica a la crisi de Síria.  Tillerson ha fet aquestes declaracions pocs abans de viatjar a Moscou per entrevistar-se amb el seu homòleg rus, Serguei Lavrov.

"Rússia s'ha alineat amb el règim d'Assad, amb els iranians i amb Hezbol·là (milícia xiïta libanesa) ¿Aquesta llarga aliança serveix els interessos de Rússia?", s'ha preguntat el cap de la diplomàcia nord-americana després de participar a la localitat Italiana de Lucca en la cimera del Grup dels 7.

MOMENT TENS

Notícies relacionades

En roda de premsa, Tillerson ha dit que utilitzar armes químiques és "una barbàrie", en relació amb l'atac comès la setmana passada presumptament pel règim d'Assad contra una població siriana en mans dels rebels i que la comunitat internacional ha condemnat amb contundència. "Per a nosaltres -ha assenyalat Tillerson-, és clar que el regne de la família Assad està arribant al seu final".

Tillerson, un ex alt executiu de la petrolera nord-americana Exxon, arriba a Moscou en un moment molt tens en les relacions entre els EUA i Rússia.