LA NOVA ADMINISTRACIÓ DELS EUA

Trump impulsarà un nou pla de salut quan "exploti" l''Obamacare'

El president nord-americà pronostica que l'augment desorbitat dels preus de les assegurances mèdiques tindrà lloc aquest mateix any

mbenach37811678 topshot   us president donald trump listens to a speaker dur170325193127

mbenach37811678 topshot us president donald trump listens to a speaker dur170325193127 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts

El president dels EUA, Donald Trump, va advocar ahir –l’endemà que el projecte de llei republicà hagués de ser retirat per falta de suport– per impulsar un nou pla de salut un cop «exploti» la reforma sanitària de l’expresident Barack Obama. «L’Obamacare explotarà i tots ens unirem i muntarem un gran pla de salut per a la gent. ¡No es preocupin!», va afirmar Trump en un missatge al seu compte personal de Twitter, en al·lusió al nom popular de la llei que Obama va promulgar el 2010.

El tuit va ser un reflex dels comentaris que va fer divendres, després d’haver de retirar el pla republicà al no comptar amb el suport suficient del seu propi partit per ser aprovat a la Cambra de Representants dels EUA, on s’havia de votar.ObamaCare will explode and we will all get together and piece together a great healthcare plan for THE PEOPLE. Do not worry!

«Potser la millor cosa que podria passar és exactament el que ha passat avui, perquè acabarem tenint una gran llei de salut un cop el desastre de l’Obamacare exploti», va afirmar Trump divendres als periodistes al Despatx Oval.

Notícies relacionades

El mandatari va pronosticar que aquesta «explosió» –l’augment desorbitat en els preus de les primes de les assegurances mèdiques que, segons Trump, provocarà la llei d’Obama– succeirà aquest any i va confiar que l’oposició demòcrata accedeixi llavors a treballar amb ell per canviar el sistema de salut.

«Hi hem estat molt, molt a prop. Ha sigut (una derrota per) un marge molt petit. Però no hem tingut cap suport demòcrata», va lamentar Trump, i va calcular que amb «10 o 15» vots republicans més, el projecte de llei hauria tirat endavant a la Cambra baixa.