NOUS TEMPS A LA CASA BLANCA

Conway suggereix que Obama va espiar Trump pel microones

"Es converteixen en càmeres. Sabem que és un fet de la vida moderna", afirma la consellera del president

1
Es llegeix en minuts

Kellyanne Conway, la consellera del president dels Estats Units, Donald Trump, ha tirat més llenya al foc en la polèmica al voltant de les suposades escoltes en la campanya del candidat republicà per part de l'Administració de Barack Obama al suggerir, en una entrevista amb USA Today, que l'abast de l'espionatge va poder ser fins i tot més ampli del que el mateix Trump va suggerir. "Es pot vigilar a través dels telèfons, dels televisors, de moltes maneres", va apuntar la consellera, que va afegir que fins i tot es pot fer amb "microones que es converteixen en càmeres". "Sabem que aquest és un fet de la vida moderna", va dir.

SENSE PROVES

Notícies relacionades

Conway, una de les persones més pròximes a l'actual mandatari, tampoc va oferir cap prova que doni suport a les seves declaracions, com ja va passar amb la denúncia de Trump dies enrere, desmentida per l'FBI i pel mateix entorn de l'expresident. Però els seus comentaris coincideixen amb la petició del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants perquè la Casa Blanca, que ha reclamat una investigació del Congrés, entregui aquest dilluns qualsevol prova que disposi en el sentit que els telèfons de la Trump Tower van ser punxats.

Així mateix, els mètodes a què al·ludeix Conway coincideixen amb les recents revelacions de Wikileaks sobre l'ús de dispositius electrònics domèstics per part de la CIA.