NOUS TEMPS ALS ESTATS UNITS

El gendre de Trump també va tenir contactes amb Rússia

Kushner i el dimitit Flynn es van reunir amb l'ambaixador rus el desembre passat, just quan Obama preparava sancions a Moscou

El president nord-americà qualifica les últimes informacions com a caça de bruixes. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'escàndol dels contactes de l'equip de Trump amb Rússia no para de créixer. Cada dia apareixen nous noms de persones que van mantenir contactes amb alts càrrecs del Govern rus abans que el magnat prengués possessió del càrrec de president. Després de la dimissió del responsable de Seguretat Nacional Michael Flynn, dijous va transcendir que també el fiscal general Jeff Sessions es va reunir amb l'ambaixador rus, Serguei Kisliak, i ho va ocultar quan va jurar el càrrec. L'assumpte ja li ha costat apartar-se de la investigació de la ingerència russa en les eleccions presidencials nord-americanes. I aquest divendres ha saltat un nou protagonista: Jared Kushnergendre i assessor del president. Segons publica 'The New York Times' citant fonts de la Casa Blanca, Kushner va participar el desembre passat juntamb amb Flynn en una reunió amb Kisliak per "obrir una línia de comunicació" entre la nova Administració i el Kremlin.

Notícies relacionades

'The New Yorker' relata, per la seva part, que els contactes de Flynn, que portava la veu cantant, i Kushner amb l'ambaixador es van produir just quan el president Barack Obama preparava sancions contra Rússia per la intromissió de l'espionatge rus en la campanya de les presidencials. Els enviats de Trump, apunta aquest mitjà nord-americà, van calmar els russos i els van assegurar que tot s'arreglaria una vegada el magnat prengués possessió del càrrec de president, el 20 de gener. De fet, Vladímir Putin va decidir no respondre a la decisió d'Obama d'expulsar dels EUA 35 agents. 

L'incendi dels contactes amb Rússia està lluny d'estar controlat. Estan obertes diverses investigacions en comitès del Congrés. I encara que Trump personalment ha negat tenir coneixement de contactes de membres del seu equip o del seu cercle pròxim amb representants de Moscou, cada vegada n'hi ha més proves. De moment, que se sàpiga, els de Flynn, Sessions i Kushner, però segons ha publicat aquest dijous 'USA Today', almenys dos membres més de l'equip de seguretat nacional de Trump quan era candidat, J. D. Gordon i Carter Page, també es van veure amb l'ambaixador de Moscou.