Trump i Putin figuren entre les personalitats proposades per rebre el premi Nobel de la pau

A la llista hi ha un total de 215 persones, com el papa Francesc i Edward Snowden, i 103 organitzacions, entre elles els Cascos Blancs sirians o la Unió Americana de les Llibertats Civils

Donald Trump

Donald Trump / AP / EVAN VUCCI

1
Es llegeix en minuts

Donald Trump, Vladímir Putin, el papa Francesc, els Cascos Blancs sirians i l'expresident francès Jacques Chirac són cinc de les 318 personalitats i organitzacions proposades a l'Institut Nobel com a candidats a guanyar el Nobel de la pau aquest any 2017. 

Malgrat que tradicionalment la identitat dels escollits sol mantenir-se en secret, els mandataris, ministres i figures rellevants de tots els països poden anunciar públicament els noms de les persones o entitats per les quals han apostat. Entre els noms proposats, també destaquen el de Raif Badawi, un bloguer saudita empresonat, i el del nord-americà Edward Snowden, que va revelar l'espionatge electrònic a escala mundial per part de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA, la NSA . 

PAU PER LA FORÇA

Notícies relacionades

La candidatura de Trump ha sigut proposada per un compatriota anònim que defensa la política de "pau mitjançant la força" propagada per l'actual president nord-americà. La Unió Americana de les Llibertats Civils, que tant ha criticat les propostes del president nord-americà, també ha sigut una de les organitzacions escollides per optar al guardó. 

El premi s'atorgarà el 6 d'octubre vinent i premiarà els esforços per la pau d'alguna de les 215 personalitats o de les 103 organitzacions que han sigut nominades. L'any passat, el Nobel de la pau va ser entregat al president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, pels seus esforços per portar la pau a un país devastat pel conflicte entre les milícies i grups militars des de fa més de mig segle.