Trump irrita Hollande amb la frase "París ja no és París"

El president francès li respon que no és bo "mostrar el mínim menyspreu amb un país amic"

undefined37422914 mr01 washington  estados unidos   24 02 2017   el presidente170224195143

undefined37422914 mr01 washington estados unidos 24 02 2017 el presidente170224195143 / SHAWN THEW

1
Es llegeix en minuts

El president francès, François Hollande, ha demanat aquest dissabte al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, que no menyspreï París, després de les seves declaracions sobre la pèrdua d'atractiu de la capital francesa a causa dels atemptats gihadistes. "Mai és bo mostrar el més mínim menyspreu amb un país amic", ha assegurat Hollande, arran de les paraules llançades per Trump contra la capital francesa.

En la seva compareixença en la gran conferència anual del Partit Republicà, Trump va citar un amic que li havia dit que "París ja no és París", en referència a la pèrdua d'atractiu de la capital francesa després dels atemptats soferts els últims anys. Trump va utilitzar aquesta frase per justificar la seva política migratòria destinada, segons ell, a evitar l'entrada de gihadistes als Estats Units.

Hollande ha assegurat que ell podia criticar també els atemptats soferts als Estats Units per ciutadans locals."No faré la comparació, però aquí no hi ha lliure circulació d'armes i no hi ha persones que disparen contra la gent indiscriminadament", ha dit.

Notícies relacionades

A més, el dirigent socialista ha recordat que Trump li va transmetre en la conversa telefònica que van mantenir després de el seu nomenament el seu amor per França i per París. "Em va dir que no hi havia un país més bonic que França i m'imagino que és el que pensa i que així ho dirà", va indicar Hollande.

L'alcaldessa de París, la socialista d'origen espanyol Anne Hidalgo, també va respondre ahir a Trump a través de la xarxa social Twitter. "A Donald i al seu amic Jim, des de la torre Eiffel celebrem l'atractiu de París amb Mickey i Minnie", va escriure Hidalgo a la xarxa social Twitter en un missatge que acompanyava una foto en què apareixia al costat dels dos personatges de Disney.