Malàisia descobreix l'"agent nerviós VX" en el cadàver del germà del líder nord-coreà

Kim Jong-nam va morir el 13 de febrer al ser atacat a l'aeroport de Kuala Lumpur per una dona que li va tapar la cara

El germanastre del dictador nord-coreà va ser atacat a l’aeroport de Kuala Lumpur. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La cara de Kim Jong-nam, el germà finat de Kim Jong-un, líder de Corea del Nord, que tenia restes de l'agent nerviós VX, segons han comunicat les autoritats de Malàisia.

El VX és una versió més mortal del gas sarín i ha sigut trobat en les mostres preses de la cara i els ulls del cadàver de Kim Jong-nam, que va ser atacat per dues dones a l'aeroport de Kuala Lumpur el 13 de febrer passat.

La televisió japonesa Fuji TV va difondre dilluns passat un vídeo amb la seqüència íntegra del presumpte assassinat del germà de Kim Jong-un a l'aeroport de Kuala Lumpur (Malàisia), captada per càmeres de seguretat, i on es pot veure com una dona assalta la víctima per l'esquena i li cobreix la cara.

Kim Jong-nam va morir el dilluns 13 al matí quan era traslladat a l'hospital després de l'atac a la terminal de sortides internacionals de l'aeroport de Kuala Lumpur, on estava a punt d'agafar un vol per tornar a Macau, on residia autoexiliat. 

EXTREMADAMENT TÒXICA

Notícies relacionades

El VX és una substància extremadament tòxica utilitzada com a arma química i la seva producció i emmagatzematge va ser prohibit per la Convenció sobre Armes Químiques del 1993. Aquest agent nerviós no té olor ni gust. És summament mortal en estat líquid i molt més en estat gasós/aerosol.

El contacte amb la pell pot produir espasmes muscularsirritaciócremades o sudoracióInhalar VX pot provocar secreció nasalsensació d'opressió al pit amb falta d'airetosmals de capnàuseesvòmitspèrdua de coordinació i fins a la mort