L'estrella de la web ultra favorita de Trump, a la picota per defensar la pederàstia

Yiannopoulos, editor de Breitbart, apareix en uns vídeos fent broma fins i tot amb els abusos sexuals que ell va patir de nen

FILE - In this Jan. 25, 2017, file photo, Milo Yiannopoulos speaks on campus in the Mathematics building at the University of Colorado in Boulder, Colo. Right-wing provocateur Yiannopoulos was trying to clarify past comments on relationships between boys and older men after a conservative site posted a collection of edited video clips that set social media abuzz. After the polarizing Breitbart News editor was invited this weekend to speak at the annual Conservative Political Action Conference sparked a backlash, the Reagan Battalion tweeted video clips Sunday, Feb. 19, 2017 in which Yiannopoulos discusses Jews, sexual consent, statutory rape, child abuse and homosexuality. (Jeremy Papasso/Daily Camera via AP, File)

FILE - In this Jan. 25, 2017, file photo, Milo Yiannopoulos speaks on campus in the Mathematics building at the University of Colorado in Boulder, Colo. Right-wing provocateur Yiannopoulos was trying to clarify past comments on relationships between boys and older men after a conservative site posted a collection of edited video clips that set social media abuzz. After the polarizing Breitbart News editor was invited this weekend to speak at the annual Conservative Political Action Conference sparked a backlash, the Reagan Battalion tweeted video clips Sunday, Feb. 19, 2017 in which Yiannopoulos discusses Jews, sexual consent, statutory rape, child abuse and homosexuality. (Jeremy Papasso/Daily Camera via AP, File) / Jeremy Papasso (AP)

2
Es llegeix en minuts

Milo Yiannopoulos, l'editor de la web Breitbart News, un mitjà de comunicació d'extrema dreta que va estar dirigit per Steve Bannon, actual estrateg cap de la Casa Blanca, està al centre de la polèmica després de l'aparició d'uns polèmics vídeos en què aprova la pedofília.

La controvèrsia va començar amb la publicació d'uns vídeos en què feia broma sobre una relació sexual que va tenir quan era adolescent amb un sacerdot catòlic i feia altres comentaris que es van interpretar com que advocava per les relacions sexuals entre persones adultes i menors.

En aquestes gravacions, Yiannopoulos assenyala: “L'atracció sexual per algú de 13 anys, sexualment madur, no és pedofília”. A més, es va referir i va fer broma els abusos que ell mateix va patir a mans d'un sacerdot quan era petit: “No faria tan bé el sexe oral si no fos pel pare Michael”.

Després de la polèmica, Yiannopoulos es va defensar al seu compte de Facebook amb un missatge en què va assegurar que no recolza la pedofília, que va descriure com "un delicte fastigós i vil, potser el pitjor".

A més, va dir que les imatges es van editar a propòsit en un "esforç coordinat" per desacreditar-lo entre els republicans tradicionals.

Després, en un altre missatge, es va disculpar i va admetre que "en part" és culpa seva perquè les seves pròpies experiències com a víctima el van portar a pensar que "podria dir el que volgués en aquest assumpte, sense importar que fos indignant".

La Conferència d'Acció Política Conservadora (CPAC), a la qual assistiran el president dels EUA i els seus principals assessors, va retirar la invitació després de conèixer-se el contingut d'aquests vídeos.

"Degut a la publicació d'un vídeo ofensiu en les últimes 24 hores aprovant la pedofília, la Unió Conservadora Nord-americana (ACU) ha decidit rescindir la invitació", va explicar en un comunicat Matt Schlapp, president de l'ACU, grup que organitza la Conferència.

"Continuem pensant que la CPAC és un fòrum constructiu per a les controvèrsies i els desacords entre conservadors, no obstant, no hi ha desacords entre els nostres assistents sobre els mals de l'abús sexual a nens", va afegir.

PARTIDARI DE TRUMP

Notícies relacionades

Yiannopoulos, ferm partidari de Donald Trump que fins i tot va arribar a dir-li "papi" durant la campanya, és un conegut nacionalista i supremacista blanc nord-americà conegut a les xarxes socials pel seu to provocador i que havia sigut expulsat de Twitter el juliol per aclamar els atacs contra l'actriu negra Leslie Jones. 

El 2 de febrer, algunes desenes de manifestants van impedir que aquest polèmic editor fes una conferència a la Universitat de Berkeley, cosa que va portar al mateix Trump a intervenir en la seva defensa i a amenaçar fins i tot amb retirar els fons públics a aquest centre.