LA FISCALIA INVESTIGA EL CAS

Estupor per la mort d'un immigrant al Gran Canal de Venècia

L'home, natural de Gàmbia, va morir ofegat mentre rebia insults racistes i sense que ningú es llancés a l'aigua per salvar-li la vida

ahogado-venecia660

ahogado-venecia660

1
Es llegeix en minuts

Itàlia segueix commocionada per la mort d'un immigrant al Gran Canal de Venècia diumenge passat. Commocionada i indignada perquè el jove d'origen gambià va morir ofegat sense que ningú mogués ni un dit per salvar-li la vida més enllà de llançar-li salvavides. Pitjor, va morir mentre rebia insults racistes d'alguns dels testimonis. Un vídeo que ha publicat el diari 'Corriere della Sera' recull el dramàtic succés. El cas ja està en mans de la fiscalia italiana que investiga les circumstàncies de la mort.

Notícies relacionades

L'home ha sigut identificat com a Pateh Sabally, un jove de 22 anys i natural de Gàmbia. Feia només 24 hores que havia arribat a Venècia procedent de Milà, tot i que feia dos anys que estava a Itàlia amb un permís humanitari. Els investigadors creuen que el jove es va voler suïcidar, motiu pel qual no va agafar els salvavides que li van llançar des dels 'vaporetti' que circulaven en aquell moment pel canal. Segons ha publicat la premsa local, a Venècia els mariners i els gondolers estan obligats a llançar salvavides però no a tirar-se a l'aigua per socórrer algú que s'estigui ofegant.

Aquestes explicacions no han servit l'opinió pública italiana, que es pregunta per què ningú es va llançar a l'aigua per intentar salvar el jove. I per què en diversos vídeos que circulen per Youtube se senten burles i insults dirigides a l'immigrant mentre s'ofega.