"El meu nom és Regina Blumenstein. Els EUA em va rebutjar a la frontera el 1939. Vaig ser assassinada a Auschwitz".

Un compte de Twitter deixa en evidència el veto de Trump als refugiats recordant el que va passar el 1939 amb els jueus del vaixell Saint Louis

stlouishavana

stlouishavana

1
Es llegeix en minuts

Una bufetada històrica des de Twitter. Un compte de la xarxa ha deixat en evidència les tràgiques conseqüències que, en el passat, ja va tenir una decisió com l'adoptada aquest divendres per Donald Trump de vetar l'entrada al país dels refugiats.vetar l'entrada al país dels refugiats.

"El dia que commemorem l'Holocaust #nosotrosrecordamos a les víctimes del nazisme que van ser rebutjades a la porta d'Amèrica el 1939. #Refugiats benvinguts", és la llegenda que acompanya el compte @Stl_Manifest@Stl_Manifest. El nom del compte, 'El Manifest del Saint Louis', evoca el vaixell alemany que, el 1939, amb 900 jueus a bord, va intentar demanar refugi als EUA, Canadà i Cuba sent rebutjat pels Governs d'aquells països. Això va obligar al retorn Europa, on molts d'aquells refugiats van acabar morint a mans dels nazis.

Notícies relacionades

En els missatges del compte, creat per dos nord-americans jueus, les víctimes del Saint Louis, una a una, donen el seu nom i expliquen com van ser assassinats al seu retorn a Europa:

"El meu nom és Regina Blumenstein. EUA em va rebutjar a la frontera el 1939. Vaig ser assassinada a Auschwitz".