El director de l'hotel d'Itàlia havia suplicat per mail a les autoritats un rescat hores abans de l'allau de neu

El responsable de l'establiment va escriure: "Els clients estan terroritzats"

171809098-5e41b60e-f27c-4b75-a393-ed59344fb223

171809098-5e41b60e-f27c-4b75-a393-ed59344fb223

1
Es llegeix en minuts

Itàlia segueix commocionada per la tragèdia de l’hotel Rigopiano. La recerca de les 23 persones que segueixen desaparegudes després de l’allau que va sepultar l’establiment el dia 18 segueix en marxa però en condicions molt difícils i sense que hi hagi hagut senyals de vida en les últimes 36 hores. 

    Mentrestant, el diari La Repubblica va difondre ahir l’últim correu electrònic que, el dia abans de la tragèdia, va enviar el director de l’hotel, Bruno di Tommaso, a les autoritats regionals instant-les a organitzar el rescat de les persones atrapades a l’establiment, que en aquell moment estava aïllat.

    En el missatge, el director assenyalava que «a causa dels últims esdeveniments la situació ha passat a ser preocupant. Estem envoltats per dos metres de neu i tenim 12 habitacions ocupades (a part de les del personal)». En el text, Di Tommaso reconeixia que «els clients estan terroritzats per les sacsejades sísmiques i han decidit quedar-se a la intempèrie. Hem intentat fer tot el possible per tranquil·litzar-los; però, al no poder marxar a causa del bloqueig de la carretera, estan disposats a passar la nit als cotxes».

Notícies relacionades

    El responsable de l’hotel finalitzava el missatge amb una súplica d’ajuda urgent: «Els preguem que preparin una intervenció». Hores després, l’hotel va ser engolit per 120.000 tones de neu.

    Els equips de rescat que busquen els desapareguts entre les ruïnes de l’hotel han localitzat tres cadells de gos amb vida, informen mitjans locals. Es tracta de tres cries de mastí, i la seva troballa confirma que entre les 23 persones desaparegudes n’hi pot haver alguna amb vida.