Suspenen la recerca de l'avió malaisi desaparegut a l'Índic el 2014

Familiars dels passatgers del vol de Malaysia Airlines resen, en un hotel de Pequín.

Familiars dels passatgers del vol de Malaysia Airlines resen, en un hotel de Pequín. / AFP / WANG ZHAO

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Malàisia, Austràlia i la Xina han anunciat aquest dimarts la suspensió de la recerca de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut amb 239 persones a bord a l'oceà Índic el 2014.

Els equips no han pogut localitzar les restes de l'aparell després de buscar en una àrea de 120.000 quilòmetres quadrats al sud de l'Índic, han indicat les autoritats dels tres països en un comunicat conjunt.

"Malgrat tots els esforços, usant la millor ciència disponible, tecnologia punta i l'assessorament dels altament qualificats i millors professionals del món, desafortunadament no hem pogut localitzar l'aparell", s'indica a la nota.

"Per tant, la recerca submarina del (vol) MH370 ha sigut suspesa", precisa l'anunci firmat pel ministre malaisi de Transport, Liow Tiong Lai, i els seus homòlegs australià, Hon Darren Chester, i xinès, Li Xiaopen.

DES DEL MARÇ DEL 2014

"Aprofitem aquesta oportunitat una altra vegada per honrar la memòria d'aquells que han perdut la vida i reconeixem l'enorme pèrdua sentida pels seus éssers estimats. Mantenim l'esperança que hi hagi nova informació en el futur i l'avió sigui localitzat", afegeixen.

El Boeing 777 de Malaysia Airlines va desaparèixer el 8 de març del 2014, uns 40 minuts més tard d'enlairar-se de Kuala Lumpur rumb a Pequín i després que algú apagués els sistemes de comunicació i virés l'aparell.

Notícies relacionades

A bord hi viatjaven 153 xinesos, 50 malaisis (12 d'ells formaven la tripulació), 7 indonesis, 6 australians, 5 indis, 4 francesos, 3 nord-americans, 2 neozelandesos, 2 ucraïnesos, 2 canadencs, 2 iranians, un rus, un holandès i un taiwanès.

Fins ara, s'han recuperat peces que van ser arrossegades pels corrents de l'Índic fins a platges de l'illa de la Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l'illa francesa Rodrigues.