Putin ironitza sobre l'espionatge a Trump i les prostitutes russes, "les millors del món"

El president de Rússia veu en l'informe un intent de deslegitimar la "convincent" victòria electoral del futur mandatari dels EUA

 

  / SERGEI ILNITSKY

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ironitzat aquest dimarts sobre les acusacions d'espionatge rus al president electe dels EUADonald Trump, i ha afirmat que els seus serveis secrets "no corren darrere de cada milionari americà que visita Moscou" i ha posat en dubte que el futur mandatari es relacionés amb prostitutes russes malgrat que són "les millors del món". Segons ell, es tracta d'un intent més de deslegitimar la "convincent" victòria electoral de Trump, que ha dit que no coneix personalment.

Notícies relacionades

Quan va visitar Moscou, el novembre del 2013, Trump "era simplement un home de negocis, una de les persones més riques dels EUA", ha dit Putin davant la premsa, i ha recordat que ni tan sols se li coneixien llavors "ambicions polítiques". "¿Algú creu que els nostres serveis secrets corren darrere de tots els milionaris americans? És clar que no, és un absolut deliri", ha insistit.

LES "NOIES DE MORAL DUBTOSA"

Segons un informe del qual no s'ha comprovat l'autenticitat, els serveis secrets russos van espiar Trump amb l'objectiu de disposar de material per a eventuals xantatges, que inclou un vídeo de caràcter sexual amb la implicació de prostitutes suposadament gravat en aquella visita. "Trump hauria arribat i hauria anat corrent a veure prostitutes moscovites", ha resumit Putin, i ha recordat que el magnat novaiorquès "ha organitzat tota la seva vida concursos de bellesa i s'ha relacionat amb les dones més belles del món". "Em costa imaginar-me que hagi corregut a l'hotel per veure's amb aquestes noies de moral dubtosa, malgrat que són les millors del món, evidentment", ha dit fent broma, abans d'adoptar un to més seriós per afirmar que la prostitució és "un fenomen social greu, horrible".