Així viuen els refugiats durant la devastadora onada de fred

Imatges colpidores de cues sota la neu per recollir menjar que ingereixen a la intempèrie

Refugiats, la majoria sirians, a Sèrbia, sotmesos a duríssimes condicions meteorològiques. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'onada de fred que escombra Europa està empitjorant la penosa condició dels refugiatsonadafredEuropa empitjorantpenosa condició refugiats. El vídeo mostra com centenars de persones, la majoria sirianes, sobreviuen a la frontera de Sèrbia, en terribles condicions. Exposats i desprotegits, lluiten contra el fred extrem i la neu. Per a ells no hi ha lloc als camps de refugiats de la zona.

Notícies relacionades

Fan cua per aconseguir un plat de llegums, que se serveix fred, i un rosegó de pa. Mengen a la gatzoneta, tremolant pels 18 graus sota zero. Escenes similars es repeteixen en altres punts dels Balcans i Grècia, on la neu i els termòmetres en negatiu són denominador comú. A l'illa grega de Lesbos, amb temperatures negatives i gruixos de neu que arriben als 30 centímetres, la vida al campament de refugiats de Mória resulta gairebé impossible. Membres de Metges sense Fronteres alertaven dilluns del risc de congelació per a algunes persones.

Mentre les oenagés que treballen sobre el terreny tornen a encendre tots els senyals d'alarma, les institucions revelen, també una vegada més, la seva ineficàcia.