Trump ja prepara la seva investidura sense famosos

L'equip del president electe té dificultats per trobar artistes que intervinguin en la cerimònia

zentauroepp36735413 u s  president elect donald trump talks to reporters as he a170101192542

zentauroepp36735413 u s president elect donald trump talks to reporters as he a170101192542 / JONATHAN ERNST

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / NOVA YORK

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, va tornar ahir a Nova York després d’haver passat les festes De Nadal al seu club Mar-a-Lago, a Palm Beach (Florida), on va rebre l’Any Nou en companyia de la seva família.Trump i la seva tercera esposa, Melania,van rebre el 2017 en una luxosa festa acompanyats per 800 persones. A partir d’ara, el dirigent dedicarà els seus dies a preparar la investidura del pròxim 20 de gener.

Dos dels fills del magnat, Eric i Donald Trump Jr., van penjar fotografies de la festa, en què cada un dels convidats va pagar més de 500 dòlars pel còctel, el sopar i el cotilló amb ball. En una de les imatges, Eric Trump apareix al costat de l’actor Sylvester Stallone, un dels famosos que van assistir a la vetllada nadalenca. El futur president portava un esmòquing i la seva dona, Melania, un vestit negre sense mànigues i llaços a les espatlles.

Abans de la festa de Cap d’Any, Trump va jugar a golf amb Tiger Woods en un club pròxim a Mar-a-Lago sense que el grup de periodistes que l’han seguit fins a Florida fos avisat d’aquesta activitat no prevista. Segons van explicar en les xarxes socials altres jugadors, uns 25 agents del servei de seguretat van fer una estreta vigilància al camp de golf.

 Tot just començar el 2017, Trump va tuitejar un missatge dirigit a «tots» els nord-americans des­itjant-los un «meravellós i pròsper» Any Nou. Abans, a l’arribar al club Mar-a-Lago, el president electe va fer unes breus declaracions en què es va mostrar caut sobre les acusacions de ciberespionatge a Rússia i va insistir en la necessitat de «protegir» Israel.

 No va perdre tampoc l’oportunitat de tornar a incomodar la Xina al dir que «ja veurà» si es reuneix amb la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, que passarà pels Estats Units de camí a Centreamèrica.

SENSE CELEBRITATS/ Trump assumirà el càrrec el pròxim 20 de gener a les escales del Capitoli. De moment, el seu equip està tenint dificultats per trobar artistes de renom que participin en la cerimònia de jura de la Constitució. I davant d’aquestes dificultats serà Jackie Evancho, una soprano de 16 anys i popular instagramer, qui cantarà l’himne nacional nord-americà.

Notícies relacionades

El 2012, durant la segona presa de possessió de Barack Obama, va ser Beyoncé qui va entonar l’himne nord-americà. El 2008 ho va fer Aretha Franklin. En aquesta campanya electoral, tret de comptades excepcions, la major part de les celebritats van fer campanya a favor de Hillary Clinton.

Per al seu primer dia en el càrrec, Donald Trump ha promès «un munt de decrets». El Congrés nord-americà, per la seva part, inaugurarà avui el nou període de sessions. A partir d’aquell moment poden començar en els comitès de la Cambra de Representants i del Senat les audiències per debatre sobre les designacions de Trump per al seu Govern. Però les votacions han d’esperar fins a la investidura del president.