TERROR GLOBAL

Detinguts dos germans que preparaven un atemptat en un centre comercial d'Alemanya

La família del tunisià Anis Amri, autor de la massacre de Berlín, li demana que s'entregui

AL02 OBERHAUSEN (ALEMANIA) 23/12/2016.- Agentes de policía alemanes patrullan el centro comercial de la ciudad de Oberhausen (Alemania), ayer, 22 de diciembre de 2016. Dos hermanos kosovares, de 28 y 31 años, fueron detenidos esta madrugada en Duisburgo (oeste de Alemania), bajo la sospecha de que preparaban un atentado en un gran centro comercial de la vecina Oberhausen. Fuentes policiales confirmaron hoy las detenciones, que se produjeron después de redoblar la vigilancia en esa superficie, una de las mayores de Alemania con 250 comercios. EFE/Arnulf Stoffel

AL02 OBERHAUSEN (ALEMANIA) 23/12/2016.- Agentes de policía alemanes patrullan el centro comercial de la ciudad de Oberhausen (Alemania), ayer, 22 de diciembre de 2016. Dos hermanos kosovares, de 28 y 31 años, fueron detenidos esta madrugada en Duisburgo (oeste de Alemania), bajo la sospecha de que preparaban un atentado en un gran centro comercial de la vecina Oberhausen. Fuentes policiales confirmaron hoy las detenciones, que se produjeron después de redoblar la vigilancia en esa superficie, una de las mayores de Alemania con 250 comercios. EFE/Arnulf Stoffel / ARNULF STOFFEL (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La policia alemanya ha detingut aquesta nit dos homes sospitosos d'estar preparant un atemptat en un centre comercial de la ciutat d'Oberhausen, a l'oest de Alemanya. Són dos germans de 28 i 31 anys originaris de Kosovo, segons ha detallat la policia d'Essen. L'arrest es produeix tres dies després de l'atemptat amb un camió en un mercat nadalenc de Berlín reivindicat per l'Estat Islàmic, que ha posat en màxima alerta tot el país i ha augmentat la pressió sobre Angela Merkel pels errors policials i per la seva política d'acollida a immigrants.

Els investigadors intenten aclarir ara en quina fase estaven els preparatius d'aquest nou atemptat terrorista i si hi ha més persones implicades.

Notícies relacionades

Alertada pels serveis d'intel·ligència alemanys, la policia d'Essen va desplegar dijous a última hora un operatiu als voltants d'un centre comercial d'Oberhausen i d'un mercat nadalenc pròxim a la zona, segons comunicat. El centre comercial objectiu dels terroristes és un dels més grans d'Alemanya, amb 250 comerços, i que està particularment concorregut aquests dies per les compres de Nadal.

Mentrestant, segueix la recerca del sospitós de l'atemptat de Berlín, el tunisià Anis Amri. Les seves empremtes dactilars han sigut trobades al camió que es va utilitzar per arrasar el mercat de Nadal i la policia ja no té cap dubte que va ser ell l'autor material de la massacre. Des de Tunísia, la família del terrorista li ha demanat que s'entregui.