ATEMPTAT AL SUD DEL PAÍS

L'assalt a un castell turístic a Jordània acaba amb 14 morts, entre ells quatre atacants

Homes armats han tirotejat diverses patrulles de la policia i han matat una turista canadenca, dos civils i set agents a Al-Karak

dcaminal36660348 jordanian policemen stand guard in the vicinity of kerak cas161218174905

dcaminal36660348 jordanian policemen stand guard in the vicinity of kerak cas161218174905 / MUHAMMAD HAMED

1
Es llegeix en minuts
Ana Alba
Ana Alba

Periodista.

ver +

Almenys 14 persones, entre elles una turista canadenca, han mort aquest diumenge a Jordània en un tiroteig entre agents de policia i un grup d'homes armats que es van atrinxerar en un castell de l'època dels croats, a la ciutat d'Al-Karak (sud del país). La presa d'ostatges en aquest enclavament turístic s'ha acabat amb un balanç tràgic: han mort set policies, dos civils de nacionalitat jordana, una turista canadenca i quatre homes armats. A més, 27 persones més han resultat ferides, segons un comunicat de la Direcció de Seguretat Pública (DSP) jordana.

L'atac, amb diversos tirotejos, que no ha sigut reivindicat per ara, va començar quan una patrulla de policia va ser tirotejada a l'arribar a una casa on presumptament hi havia un incendi, a Qatraneh, al districte de Karak, a uns 120 quilòmetres al sud d'Amman, la capital jordana.

SEGON TIROTEIG

El segon tiroteig es va produir contra un altre vehicle de la policia que patrullava per la ciutat de Karak, a uns 30 quilòmetres de Qatraneh. Poc després, homes armats van disparar a mansalva contra una comissaria de policia des del castell de Karak, una fortalesa medieval. En aquest tiroteig van morir la turista canadenca i dos civils i diverses persones van resultar ferides. Almenys 27 van ser traslladades a l'hospital, algunes amb ferides greus.

Segons fonts policials, els assaltants eren una desena. Després de disparar contra la comissaria i enfrontar-se als agents es van atrinxerar a la fortalesa, on van quedar atrapats alguns turistes. Els policies van aconseguir alliberar primer 10 persones, entre elles estrangers, i després la resta.

PISTA ISLAMISTA

Notícies relacionades

La DSP va indicar que desconeixia la identitat dels atacants, que van continuar tancats al castell. No obstant, un antic ministre del Govern jordà que és de Karak, Samih Maaitah, va assenyalar que els primers indicis apuntaven a grups islamistes.

En l'últim any s'han produït a Jordània atacs contra les forces de seguretat jordanes i instructors militars estrangers. El juny passat, un atemptat amb cotxe bomba a prop de la frontera amb Síria va matar sis soldats. Fins ara, el regne haiximita ha patit pocs atacs en comparació amb els seus països veïns, encara que està al punt de mira del grup gihadista Estat Islàmic (EI) per la seva participació en la coalició militar dirigida pels Estats Units.