SUCCESSIÓ DE RENZI

Paolo Gentiloni, nou primer ministre d'Itàlia en substitució de Matteo Renzi

El president d'Itàlia encarrega al ministre d'Afers Estrangers la formació d'un nou govern

jjubierre36588836 italy s foreign minister paolo gentiloni talks to reporters 161211134503 / REMO CASILLI

jjubierre36588836 italy s foreign minister paolo gentiloni talks to reporters 161211134503
 

/

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El ministre d'Afers Estrangers italià, Paolo Gentiloni, serà el nou primer ministre d'Itàlia després que hagi acceptat la proposició del president del país, Sergio Mattarella, de formar un nou govern.

"Dono les gràcies al president de la República per l'oferiment, ho considero un gran honor i intentaré desenvolupar la meva funció amb dignitat i responsabilitat", ha afirmat Gentiloni després de la reunió amb Mattarella, que ha afegit que era conscient "de la necessitat urgent que Itàlia tingui un govern amb plens poders".

REUNIÓ DE GENTILONI I MATTARELLA

Mattarella havia convocat aquest diumenge el ministre d'Afers Estrangers a la seu de la presidència de l'Estat, només unes hores després que s'acabessin les consultes per formar un nou govern al país.

Gentiloni era un dels favorits, juntament amb el ministre d'Economia, Pier Carlo Padoan, per ocupar el càrrec de primer ministre, en substitució de Matteo Renzi, que va presentar la dimissió després del fracàs en el referèndum celebrat fa una setmana.referèndum 

"El president de la República italiana, Sergio Mattarella, ha convocat a les 12.30 hora local al palau del Quirinal Paolo Gentiloni", s'indica en un comunicat publicat a la pàgina web de la presidència de l'Estat.

Aquesta crida es va produir després que Mattarella acabés ahir la ronda de consultes amb les diferents forces polítiques amb la intenció de solucionar la crisi política del país.

Després de finalitzar les converses, Mattarella va comparèixer en roda de premsa per explicar que la seva intenció era fomentar la configuració d'un Govern a Itàlia que continuï amb la legislatura durant un temps.

El seu objectiu ha de ser que aprovi una llei electoral que permeti celebrar comicis al país i que sigui capaç de fer front a les cites internacionals de l'any que ve.

Notícies relacionades

Itàlia té previst organitzar el 2017 el 60 aniversari de la firma del Tractat de Roma i també la cimera del G-7 a la ciutat siciliana de Taormina, al maig.

Durant aquests dies, els analistes han apuntat que Gentiloni tenia més possibilitats que Padoan de ser el substitut de Renzi per la seva presència internacional.