Berlusconi veu "similituds òbvies" entre ell i Trump

El magnat italià creu que els nord-americans han elegit el republicà cansats "de la vella política"

aguasch36233787 to go with afp story by franck iovene    combo  this combina161112124333

aguasch36233787 to go with afp story by franck iovene combo this combina161112124333 / TIZIANA FABI

1
Es llegeix en minuts

Silvio Berlusconi, el multimilionari que va arribar al poder a Itàlia sense experiència política el 1994, veu "similituds òbvies" entre ell i el president electe dels EUA Donald Trump.

"Hi ha algunes similituds òbvies, encara que la meva història com a empresari és molt diferent de la de Trump. Ell ha decidit en aquest moment de la seva vida consagrar les seves capacitats i energia al seu país", ha valorat Berlusconi en una entrevista aquest dissabte al diari 'La Repubblica'.

Segons el magnat italià, que va arribar al poder sobre les ruïnes dels democristians després de l'operació Mans Netes, Donald Trump "ha sigut elegit per tots els nord-americans cansats de la vella política, tancada en ella mateixa, incapaç d'escoltar i entendre".

CIUTADANS BEN TIPS

Per Berlusconi, "la vella política ha comès l'error típic de l'esquerra de tot el món. La gent està cansada del que és políticament correcte. No entén que els ciutadans estan tips de ser gravats per l'Estat, els impostos, la burocràcia, la immigració incontrolada, la desocupació i el perill terrorista. I això passa a Amèrica, a Itàlia i a Europa".

Notícies relacionades

L'actual líder italià, Matteo Renzi, s'havia manifestat clarament a favor de Hillary Clinton durant la campanya, però Berlusconi no va prendre cap posició. "Els nord-americans han elegit Donald Trump; ara veurem la seva obra. Els presidents són jutjats pel que fan". 

Berlusconi admet que "no he tingut mai l'oportunitat de conèixer Trump".