Accident aeri

Vídeo del moment en què un avió s'estavella a Malta amb cinc persones a bord

Fins i tot no se sap les causes del sinistre, però ja està entre les pitjors catàstrofes aèries del país

Testimonis han gravat tot amb les càmeres del seu cotxe

La càmera d’un cotxe capta el moment en què s’estavella un avió a Malta. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un avió s'ha estavellat aquest matí només d'enlairar-se de l'Aeroport Internacional de Malta. L'avió ha caigut en una carretera entre les localitats de Safi i Kirkop.

De moment, s'ha informat de la mort d'almenys cinc persones que hi anaven a bord, cosa que converteix aquest accident aeri en un dels pitjors de la història de Malta.

Els mitjans maltesos han informat que l'avioneta s'ha estavellat cap a dos quarts de sis del matí, poc després d'enlairar-se de la pista. Les càmeres dels cotxes d'alguns testimonis que passaven per carretera han gravat l'exacte moment de l'accident. Al vídeo es pot veure com l'avió cau i després l'explosió que produeix una columna de dens fum negre.

Una font militar de l'Aeroport Internacional de Malta ha arribat a dir que totes les víctimes tenien nacionalitat francesa, però el Ministre d'Exteriors francès ha indicat que  aquesta informació encara no s'ha pogut confirmar.

DESTÍ A LÍBIA

Inicialment s'havia informat que l'avió estava al servei de la Frontex, l'Agència d'Acció Exterior de la Unió Europea, però Federica Mogherini, la cap de la diplomàcia de la UE, ha confirmat que el vol no formava part de cap activitat de la UE.

Notícies relacionades

Segons sembla, l'aeroplà sinistrat és un bimotor Metroliner, pertanyia a una societat de Luxemburg i es dirigia a la ciutat de Misrata a Líbia.

En un comunicat de l'empresa que gestiona l'aeroport, es va informar que els serveis de rescat i els bombers, així com un equip mèdic, han sigut immediatament enviats al lloc de l'accident. L'Aeroport Internacional de Malta estarà tancat fins a nou avís.