Un atac aeri mata 14 membres d'una mateixa família a Alep

Un avió, segons sembla rus, ha bombardejat un barri de l'est de la ciutat en mans dels rebels

35940508 60

35940508 60 / KARAM AL-MASRI (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Un atac aeri contra un dels barris que controlen els rebels a Alep ha acabat amb la vida de 14 persones, totes de la mateixa família. La llista de víctimes mortals elaborada pels equips de rescat inclou diversos nens, entre ells dos de 6 setmanes i sis menors de 8 anys.

Els equips d'auxili, que pertanyen als anomenats Cascos Blancs, han identificat com un avió de combat rus l'aparell que ha llançat les bombes contra la zona d'Al-Marjeh, a l'est d'Alep.

Més tard, un altre bombardeig aeri a la localitat d'Awaijel, a l'oest de la ciutat, ha matat 23 persones més, encara que es tem que el nombre acabi sent més elevat, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH).

A mitja tarda, Moscou, juntament al règim de Damasc, ha anunciat una treva de vuit hores en els seus atacs a la ciutat per permetre que abandonin la zona els civils i els rebels. Moscou sosté que els seus atacs van dirigits contra l'Estat Islàmic i Jabhat al-Nusrai.

Notícies relacionades

La Unió Europea ha fet públic un comunicat en què condemna els atacs, que ha qualificat de "desproporcionats" i que tenen com a "objectius deliberats hospitals, personal mèdic, escoles i infraestructures essencials", fet que es podria considerar "crims de guerra".

ATACS DESPRÉS DE LA TREVA

La campanya del Govern de Damasc, que compta amb el suport de Moscou, ha matat centenars de persones des que fa unes setmanes es va trencar la treva entre els Estats Units i Rússia. L'OSDH ha documentat fins a 448 morts com a conseqüència dels atacs aeris a l'est d'Alep, entre els quals hi ha 82 nens.