Diversos vídeos mostren avistaments de 'pallassos terrorífics'

La policia britànica ha rebut desenes de denúncies d'individus disfressats que salten a sobre de cotxes

Vídeos d’avistaments de ’pallassos terrorífics’.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els 'creepy clowns' (pallassos terrorífics) han arribat a Europa. La policia britànica va demanar dissabte passat que la gent estigués molt atenta a persones disfressades de pallasso, a causa del comportament sospitós d'alguns d'ells. La policia de Gloucestershire ha fet públiques sis denúncies sobre pallassos que actuaven de manera amenaçadora. En els últims dies, s'han difós vídeos amb avistaments d'aquests pallassos, que en ocasions apareixen de nit i fins i tot salten sobre els cotxes.

A Durhan la policia ha dit que uns pallassos armats amb ganivets van espantar uns nens divesndres passat. A Suffolk diverses persones disfressades de pallassos terrorífics van perseguir un home dijous.

Des del mes d'agost una onada d'avistaments de pallassos terrorífics que espanten i causen pànic pels carrers han sigut denunciats a la policia en més de deu estats als Estats Units. Se'ls anomena, 'Creepy clowns' (pallassos terrorífics).

Tot va començar amb una sèrie de vídeos penjats a Youtube, on els pallassos apareixien cometent algun crim violent davant la mirada dels vianants, que ignoraven que es tractava de la 'performance' d'una broma pesada.

DE BROMA A PROBLEMA

Alguns vídeos ja compten amb més de 74 milions de reproduccions i a mesura que s'han fet virals, molts han decidit replicar la broma i l'han convertit en un problema.

En algunes localitats, com a Greenville, a Carolina del Sud, alguns pallassos han sigut vistos convidant els nens a acompanyar-los a un bosc a prop d'una àrea residencial. Hi ha relats de pallassos que espanten els conductors a la nit, i de molts altres que persegueixen dones i nens amb navalles i ganivets a la mà.

Més de 12 persones han sigut arrestades des de l'agost per fer denúncies falses, amenaces o per perseguir persones amb la broma del ‘pallasso terrorífic’. El cas més greu s'ha registrat aquest estiu a la ciutat de Reading, on un noi va acabar ferit amb un ganivet quan es va enfrontar a un dels pallassos.

A moltes localitats, els veïns s'han hagut d'organitzar per fer front al problema i han penjat a internet un mapa interactiu perquè la gent pugui denunciar i alertar sobre la presència d'aquests pallassos en punts concrets de la ciutat:

La policia de Greenville, en l'intent de calmar els veïns i disminuir l'alarma social causada, ha anunciat que arrestarà qualsevol persona vestida de ‘pallasso terrorífic’ que vagi pel carrer.

PROHIBICIÓ A FRANÇA

A la regió de Montpeller, al sud de França, l'alcalde de Vendargues va prohibir anar vestit de pallasso en públic des del 2014, quan hi va haver un brot de casos de violència relacionats amb persones disfressades de pallasso.

Notícies relacionades

En aquella època, 14 joves van ser detinguts per deambular pel carrer com a pallassos terrorífics amb bats de beisbol, pistoles i ganivets. Un va arribar a atacar una persona amb una barra de ferro.

ELS PALLASSOS DE DEBÒ EN PAGUEN LES CONSEQÜÈNCIES

El pànic social i la imatge negativa generats pels atacs han fet que els grups de pallassos hagin desistit de participar en molts esdeveniments públics, com a les famoses desfilades de carrer americanes, perquè tenen por d'espantar la gent. Diuen que la seva missió és fer somriure els nens i recaptar fons per a hospitals.