LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Clinton ha guanyat el primer debat a Trump, segons el 62% d'enquestats per la CNN

Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton waves after the first presidential debate against Republican U.S. presidential nominee Donald Trump (not shown) at Hofstra University in Hempstead, New York, U.S., September 26, 2016. REUTERS/Adrees Latif      TPX IMAGES OF THE DAY

Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton waves after the first presidential debate against Republican U.S. presidential nominee Donald Trump (not shown) at Hofstra University in Hempstead, New York, U.S., September 26, 2016. REUTERS/Adrees Latif TPX IMAGES OF THE DAY / ADREES LATIF (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha guanyat el primer debat presidencial davant el seu rival, el republicà Donald Trump, segons opina el 62% dels enquestats per la cadena CNN, que la majoria són demòcrates. Només un 27% dels 521 enquestats, tots votants registrats, consideren que ha sigut Trump el que s'ha imposat en el tens cara a cara celebrat a la Universitat de Hofstra (Hempstead, a Nova York).

El 41% dels enquestats per la CNN s'han identificat com a votants demòcrates, mentre que el 26% diu votar republicà. La resta no ha indicat cap filiació política.

'The New York Times', que la setmana passada va anunciar el seu suport a Clinton en un editorial, ha recollit l'opinió de diversos experts que, fins i tot recolzant el seu favorit, conclouen que l'exsecretària d'Estat ha sigut la que ha tingut la millor nit, tenint en compte el contrast entre la seva solvència a plantejar les propostes i les inexactituds de Trump. "Clinton va tenir el control des del principi, mentre que Trump no controlava els seus arguments", ha apuntat Kim Ghattas, corresponsal de la BBC. "Clinton va anar al debat amb la millor preparació que he vist en anys. Sabia quan havia d'atacar i quan havia d'explicar", ha opinat l'expert en sondejos republicà Frank Luntz. "Trump anava repetint el mateix una vegada i una altra i no va demostrar coneixements", ha afegit Ruth Sherman, experta en oratòria.

"Trump va anar bé durant els primers 15 minuts, llavors Hillary va passar a l'ofensiva i Trump es va ennuegar", diu William Kristol, del conservador 'The Weekly Standard'.

Notícies relacionades

No veuen les coses igual els seguidors del digital conservador 'Breitbart'. El 75,5% de lectors que han participat en l'enquesta oberta per la web opinen que Trump ha sigut el vencedor del cara a cara, davant el 24,4% que creu que Clinton ho va fer millor.

El d'aquest dilluns ha sigut el primer dels tres debats entre els candidats a la Casa Blanca. En queden dos, el segon, el 9 d'octubre a San Luis (Missouri), i el tercer, el 19 d'octubre a Las Vegas (Nevada).