El passaport de Michelle Obama circula per les xarxes

La Casa Blanca troba material sensible en el correu personal d'un empleat

El passaport de Michelle Obama circula per les xarxes

JIM YOUNG (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Una còpia del passaport de la primera dama dels EUA, Michelle Obama, circula per mitjans de tot el món i per les xarxes socials. La Casa Blanca no ha trigat ni un minut a obrir una investigació que, en els seus primers passos, apunta cap a un empleat vinculat a l'organització de viatges de membres del Govern. Dades personals i projectes professionals de diversos membres del Govern han sigut trobats al seu correu personal de Gmail, possiblement piratejat.

Notícies relacionades

"Es tracta de la filtració més perjudicial per a la seguretat del president dels EUA en dècades per la negligència d'un empleat que ha vist compromesa informació fora dels sistemes de seguretat que estableix" la Casa Blanca, cita la NBC de fonts del servei secret.

El fiscal general dels EUALoretta Lynch, ja s'ha fet càrrec de la investigació. En el correu personal de l'empleat s'ha trobat informació molt sensible per a la seguretat del país com els membres del servei secret que acompanyarien Obama a l'Havana, el manual de seguretat dels empleats, l'agenda de Michelle Obama, així com de la candidata demòcrata Hillary Clinton i del vicepresident John Biden.