Una estudiant saudita de 15 anys inicia una campanya per crear emojis amb hijab

La noia parla de la diversitat cultural i religiosa, i demana que estigui representada també en el món digital, com en les famoses caretes de les xarxes socials

emoji

emoji

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Rayouf Alhumedhi, té 15 anys, viu i estudia a Alemanya i acaba presentar una sol·licitud perquè entre els famosos emojis de les xarxes socials n'hi hagi uns quants que portin un vel al cap. "En l'era de la digitalització, les imatges han demostrat ser un element crucial en la comunicació", diu en la seva proposta la noia, originària d'Aràbia Saudita, i continua: "Amb tota la diversitat que hi ha en aquest món, hi hm d'estar tots representats". 

"Gairebé 550 milions de dones musulmanes en aquest planeta se senten orgulloses de portar l'hijab, i amb aquesta quantitat de gent, no hi ha ni un sol espai al teclat reservat per a elles", argumenta Alhumedhi, que ahir va participar en un fòrum de discussió online per explicar la seva proposta.

Però els nous emojis que proposa la jove saudita, dissenyats per la nord-americana Aphelandra Messer, no tenen per què representar únicament l'hijab o vel islàmic. "Tant l'islam, el judaisme i cristianisme ortodoxos com el catolicisme tenen una cosa en comú: la rellevància del vel o de cobrir-se el cap com una demostració de devoció", diu Alhumedhi.

Per això, en la seva proposta oficial enviada a Unicode Consortium, encarregat de revisar i crear nous emojis, l'estudiant de 15 anys també parla d'altres usos que es poden donar al vel, més enllà de les religions. Per exemple, en el cas de les dones amb càncer, que a vegades porten un mocador per cobrir-se el cap, "aquest emoji els seria útil", comenta.

EMOJIS DE DIVERSITAT CULTURAL

Notícies relacionades

De moment, 910 persones han sol·licitat el nou emoji proposat per Alhumedhi. Però no està sola en la seva campanya. Des de fa uns mesos, a Change.org també hi ha una petició per afegir un emoji amb hijab per als musulmans. Ja té més de 2.100 firmes. 

Per una altra part, des de l'any passat, les aplicacions digitals d'empreses com Apple i Android compten amb nous emojis per representar millor la diversitat cultural i sexual en el món. Entre les novetats, es pot escollir entre sis tons de pell diferents i parelles del mateix sexe.