LLUITA CONTRA L'EFECTE HIVERNACLE

La Xina ratifica l'acord de París sobre el clima

La decisió arriba enmig de la cimera del G-20, que es desenvolupa en el gegant asiàtic

ROL40 HANGZHOU (CHINA) 02/09/2016.- Un voluntario atiende a periodistas en el centro de prensa de la Cumbre del G20 en Hangzhou (China) hoy, 2 de septiembre de 2016. China acogerá esta semana la primera cumbre del G20 organizada por Pekín, que será, de hecho, la mayor reunión internacional de jefes de gobierno que tiene lugar en este país, y la sede elegida para ello es una ciudad poco conocida en el exterior, pero toda una joya cultural y paisajística: Hangzhou. EFE/How Hwee Young

ROL40 HANGZHOU (CHINA) 02/09/2016.- Un voluntario atiende a periodistas en el centro de prensa de la Cumbre del G20 en Hangzhou (China) hoy, 2 de septiembre de 2016. China acogerá esta semana la primera cumbre del G20 organizada por Pekín, que será, de hecho, la mayor reunión internacional de jefes de gobierno que tiene lugar en este país, y la sede elegida para ello es una ciudad poco conocida en el exterior, pero toda una joya cultural y paisajística: Hangzhou. EFE/How Hwee Young / HOW HWEE YOUNG (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La Xina, un dels països amb més taxa d'emissió de diòxid de carboni del món, ha ratificat aquest dissabte l'Acord del Clima de París, adoptat el mes de desembre de l'any passat per 195 països per lluitar contra el canvi climàtic.

Aquest pas és molt significatiu, no solament pel compromís de Pequín, sinó també per l'acord en si, que no entrarà en vigor fins que almenys 55 països que sumin almenys el 55% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle l'hagin ratificat.

El Parlament xinès ha decidit adoptar "la proposta per revisar i ratificar" l'Acord de París en l'acte de tancament de la sessió bimensual del Comitè Permanent del Congrés Nacional Popular, segons ha informat l'agència xinesa de notícies Xinhua.

L'acord, segellat a París, és el tercer text que busca abordar la problemàtica del canvi climàtic, després de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic del 1992 i el Protocol de Kyoto del 1997.

COINCIDINT AMB EL G-20

Notícies relacionades

La decisió de la ratificació de l'acord arriba enmig de la cimera del G-20, que es desenvolupa en el gegant asiàtic.

L'exsecretària d'Estat de Canvi Climàtic espanyola Teresa Ribera va assegurar aquesta mateixa setmana que la cimera era "el millor escenari" perquè la Xina i els Estats Units, dos dels principals contaminants del planeta, juntament amb la Unió Europea, fessin "algun anunci interessant".