LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Un escàndol sexual irromp en la campanya de Clinton

Una consellera de l'aspirant demòcrata se separa del seu marit, que enviava a dones fotos en calçotets

undefined35320236 in this photo taken jan  5  2011  then new york rep  anthony160829191515

undefined35320236 in this photo taken jan 5 2011 then new york rep anthony160829191515

1
Es llegeix en minuts
EL PERIODICO / WASHINGTON

Huma Abedin, pròxima consellera de la candidata demòcrata a la Casa BlancaHillary Clinton, ha anunciat que se separava del seu marit, Anthony Weiner, un excongressista que va haver de dimitir el 2011 per enviar a dones fotografies seves en roba interior. "Després d'una llarga i dolorosa reflexió, sobre el treball i el meu matrimoni, he pres la decisió de separar-me del meu marit", ha anunciat en un comunicat.

"Durant aquests moments tan difícils, demano que es respecti la nostra privacitat", ha continuat.

VICEPRESIDENTA DE LA CAMPANYA DE CLINTON

Abedin és la vicepresidenta de la campanya presidencial de Clinton, i va servir com el seu cap de gabinet quan va estar al capdavant del Departament d'Estat. Weiner va ser congressista des del 1999 al 2011, quan va sortir a la llum que havia enviat a dones fotografies seves en roba interior.

Notícies relacionades

En els últims dies, la premsa nord-americana ha informat de noves sortides de to de l'excongressista, amb postures sexuals explícites enviades a través de les xarxes socials.  

El rival de Clinton en la carrera presidencial, Donald Trump, immediatament ha volgut treure partit de l'escàndol, acusant l'exsecretària d'Estat de negligència. "Temo per aquest país; temo que Hillary Clinton hagi sigut imprudent i negligent deixant que Weiner tingui tal proximitat a informacions altament confidencials", ha recriminat.