Sarkozy anuncia a Facebook la seva candidatura a president de França

L'expresident francès penja un avançament del seu llibre 'Tot per França', en què avança la seva decisió

monmartinez34820425 nicolas sarkozy  head of france s les republicains political160726200206

monmartinez34820425 nicolas sarkozy head of france s les republicains political160726200206 / BENOIT TESSIER

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de França Nicolas Sarkozy, líder del partit conservador Els Republicans (LR), ha anunciat avui la seva candidatura a les eleccions presidencials del 2017 al seu llibre "Tout pour la France" (Tot per França).

Aquesta obra, en què es confirma un secret a crits, ha sigut llançada per l'editorial Plon i sortirà a la venda aquest dimecres.

L'excap d'Estat, que en va penjar un avançament a la seva pàgina oficial de Facebook, assegura que "França exigeix que se li doni tot" i confessa que se sent amb la força de portar a terme aquest nou "combat en un moment de la nostra història tan turmentat".

"Aquest llibre és el punt de partida", ha dit en aquesta xarxa social Sarkozy, que abandonarà aquest dilluns la presidència del seu partit per adequar-se als estatuts i poder centrar-se en les primàries amb què la seva agrupació elegirà el seu representant.

"ANYS DE TOTS ELS PERILLS"

França celebrarà les seves pròximes eleccions presidencials el 23 d'abril en primera volta i el 7 de maig de 2017 en segona.

Notícies relacionades

"Els pròxims cinc anys seran els de tots els perills, però també els de totes les esperances", ha afegit l'expresident francès, que disposava de termini fins a aquest dijous per presentar-se com a candidat a les primàries amb què tornar a aspirar a l'Elisi.

Sarkozy, segons destaca avui 'Le Monde', centrarà la seva campanya en la seguretat, la identitat, la immigració i la laïcitat, matèries en què, com a exministre de l'Interior i expresident, es veu amb més credibilitat i experiència que els seus contrincants.