Alliberat el fill del 'Chapo' després d'una negociació entre càrtels

Jesús Alfredo Guzmán va ser segrestat en un restaurant de luxe de Puerto Vallarta

icoy35164579 mex38  puerto vallarta  m xico   16 08 2016   imagen cedida 160817154450

icoy35164579 mex38 puerto vallarta m xico 16 08 2016 imagen cedida 160817154450

2
Es llegeix en minuts

Jesús Alfredo Guzmán, fill del capo Joaquín el 'Chapo' Guzmán, va ser alliberat després de ser segrestat dilluns en un luxós restaurant de Puerto Vallarta, i és a l'estat de Sinaloa, ha informat a Efe un familiar d'una de les persones que van ser retingudes amb ell.

La font, que viu a Sinaloa i que va demanar que no es revelés la seva identitat, va afirmar que tant el fill del 'capo' com els altres cinc homes que van ser segrestats a l'estat de Jalisco ja han sigut alliberats. "Gràcies a Déu tots estan bé, Alfredo i els altres", ha dit.

Així mateix, ha afegit que alguns dels segrestats no són a Sinaloa, la terra natal de Guzmán, però que el fill del 'Chapo' sí que està en aquest estat mexicà. L'alliberament, d'acord amb la font, es va produir després d'una negociació, de la qual no va donar més detalls. Les autoritats mexicanes encara no s'han pronunciat per confirmar o desmentir aquesta notícia.

LES AUTORITATS, SENSE INFORMACIÓ

"No tenim informació que ens pugui determinar això (l'alliberament dels segrestats)", va dir a Efe una font de la Procuradoria General de la República (PGR, fiscalia), institució que havia anunciat que un "grup interdisciplinari" se sumaria a les investigacions sobre el cas per "aclarir els fets".

La font de la fiscalia va afegir que per a la institució "segueixen privats de la seva llibertat".

Les famílies dels segrestats no van interposar una denúncia demanant la localització d'aquestes persones.

El portal de notícies Ríodoce es va fer ressò dissabte de l'alliberament d'Alfredo després de "cinc dies de captiveri", a partir de dues fonts diferents que no identifica.

Segons Ríodoce, "no es va precisar en quin lloc, ni tampoc on va fer contacte ja amb els seus familiars, però les fonts asseguren que tots ells estan il·lesos".

Un dels advocats del 'Chapo', José Refugio Rodríguez, va declarar a Efe que "és molt probable que sí que sigui verídic, però desgraciadament no he pogut confirmar-ho per familiars pròxims".

CÀRTEL JALISCO NUEVA GENERACIÓN

Notícies relacionades

Els set homes que van irrompre al restaurant La Leche de Puerto Vallarta són, segons la fiscalia de Jalisco, membres del Càrtel Jalisco Nueva Generación (CJNG), una escissió del càrtel de Sinaloa sorgida el 2010 que controla la delinqüència a la regió i que ha protagonitzat violents actes en els últims anys.

Al restaurant hi havia un grup de 16 persones però un individu es va poder escapar, per la qual cosa inicialment van ser capturats sis homes i nou dones, però aquestes últimes van ser alliberades, d'acord amb el testimoni dels treballadors del lloc.