Falsa alerta de bomba en dos avions que volaven a Brussel·les

La fiscalia havia donat credibilitat a l'amenaça i activat el pla mèdic per a catàstrofes

jcortadellas35049238 160810202221

jcortadellas35049238 160810202221

1
Es llegeix en minuts

L'alerta de bomba a causa de dos avions que es dirigien a l'aeroport de Brussel·les-Zaventem ha resultat ser falsa i cap dels aparells, que ja són an terra, contenia res sospitós a l'interior, segons mitjans digitals belgues Els bombers de Brussel·les han confirmat que els dos avions objecte d'amenaça de bomba han aterrat i el passatge està sa i estalvi. Un dels aparells ha aterrat a Zaventem, el principal aeroport de la capital belga, i el segon a la localitat francesa de Tolosa.

La fiscalia belga havia considerat creïbles les dues amenaces de bomba en dos avions diferents. Les autoritats havien activat el pla mèdic per a catàstrofes. La Creu Roja, no obstant, ha confirmat que ja s'ha aixecat el dispositiu d'emergència.

Notícies relacionades

Fonts del Gabinet del ministre de l'Interior, Jan Jambon, han insistit a mantenir la calma perquè "no hi ha cap raó concreta per caure en el pànic".

Bèlgica va patir el 22 de març passat dos atemptats terroristes a l'aeroport de Zaventem i a l'estació de metro de Maelbeek que van causar 32 morts i centenars de ferits. Els mesos següents als atacs es van reproduir les alertes de bomba i es van multiplicar les operacions policials, incloent-n'hi dues en què es va detenir diversos individus sospitosos de voler tornar a atemptar.