REFERÈNDUM HISTÒRIC AL REGNE UNIT

Boris Johnson: "Demà pot ser el dia de la independència"

Les dues campanyes es mobilitzen en les últimes hores per atraure l'alt nombre d'indecisos al voltant de la permanència o la sortida de la Unió Europea

La campanyes de l’’in’ i de l’’out’ es mobilitzen en les últimes hores abans del referèndum del ’brexit’. / MARTA LÓPEZ

La campanyes de l’’in’ i de l’’out’ es mobilitzen en les últimes hores abans del referèndum del ’brexit’.
Al·legat final de David Cameron en defensa de la permanència a la UE.

/

1
Es llegeix en minuts
Marta López
Marta López

Periodista

ver +

La campanya del referèndum sobre la permanència del Regne Unit en la Unió Europea ha entrat a últim dia amb una activitat frenètica dels seus màxims dirigents: últims actes polítics, últims 'selfies', últims quilòmetres pel país per convèncer els votants que aquest dijous tenen a les seves mans una decisió històrica. Amb les enquestes molt igualades, les dues parts confien que l'alt nombre d'indecisos -les enquestes els situen al voltant del 10%- decanti finalment la balança.

Notícies relacionades

I en aquestes hores decisives, l'apel·lació als sentiments dels britànics ha guanyat a batalla. L'exalcalde de Londres Boris Johnson, que encapçala la campanya oficial a favor de sortir de la UE, ha subratllat en una visita a un mercat de peix de Londres que el país està molt a prop d'“un fet extraordinari”. “Si demà votem a favor de sortir de la UE, serà el dia de la independència”.

El primer ministre, David Cameron, ha ofert una entrevista a la BBC en què ha insistit en els riscos que suposa per al país sortir de la Unió Europea -dels quals ja adverteixen les grans institucions financeres internacionals- i ha demanat als britànics que votin pensant en el futur dels seus fills i les seves famílies. Cameron també ha deixat clar que encara que dijous guanyi a les urnes l'opció de la sortida, no té intenció de dimitir com a primer ministre i que serà ell qui liderarà la negociació per sortir de la UE.