DETINGUT SENSE FIANÇA

Acusat un jove britànic d'intentar matar Trump

Michael Sandford va ser detingut dissabte en un míting del magnat quan va intentar prendre-li la pistola d'un agent de seguretat

 

  / AP/JOHN LOCHER

1
Es llegeix en minuts

Un britànic de 19 anys ha sigut acusat aquest dilluns d'haver intentat matar el candidat republicà a la presidència dels Estats UnitsDonald Trump, per un incident succeït el cap de setmana passat a Las Vegas

Michael Sandford ha sigut detingut sense possibilitat de fiança perquè presenta un elevat risc de fuga, segons ha explicat la portaveu de l'oficina del fiscal, Natalie Collins, que ha especificat que seguirà retingut fins a la pròxima audiència del dia 5 de juliol. 

Si Sandford fos declarat culpable d'un "acte de violència en un terreny privat", hauria de complir una sentència de més de 10 anys de presó i pagar una multa de 250.000 dòlars (220.533 euros).

VA INTENTAR PRENDRE-LI L'ARMA A UN AGENT

Un portaveu britànic del Ministeri d'Afers Estrangers ha precisat que el consolat local "ha ofert la seva assistència per l'arrest d'un ciutadà britànic a Las Vegas", sense precisar les accions que es portaran a terme. 

L'incident pel qual s'acusa el jove britànic de 19 anys va tenir lloc el dia 18 de juny durant un míting de Donald Trump al casino Treasure Island de Las Vegas. Segons la versió presentada al Tribunal Federal de Nevada dilluns passat, el jove va intentar prendre-li l'arma a un dels agents secrets abans de ser detingut per les forces de l'ordre. 

VA SER PREMEDITAT

"Sandford ha revelat que va venir a Las Vegas amb la intenció de matar Donald Trump", prossegueix la denúncia del Govern americà.

Notícies relacionades

Segons va explicar el jove als interrogadors, divendres abans de l'incident, Sandford es va dirigir a un estand de tir a Las Vegas per aprendre a disparar una arma de foc perquè mai n'havia fet servir cap. 

Sandford ha explicat també als interrogadors que havia comprat un altre bitllet per a un altre míting a Phoenix, Arizona, per "tornar a intentar matar Trump" si el seu pla de Las Vegas no sortia bé.