COMMOCIÓ ALS EUA

La dona de l'assassí d'Orlando coneixia el seu pla i podria ser processada

Noor Mateen "va intentar dissuadir" el seu marit, però diversos mitjans apunten que el va acompanyar en cotxe fins a la discoteca gai on va matar 49 persones

noor

noor
lainz34250657   omar mateen was identified by authorities as the160612183349

/

1
Es llegeix en minuts

Noor Mateen, la dona d'Omar Mir Sedddique Matteen, l'autor de la massacre d'Orlando, podria ser processada si es comprova que va saber amb antelació les intencions del seu marit i va callar, han informat mitjans locals.

En unes declaracions al canal ABC News, un agent de la policia va assenyalar que Noor Mateen, de 30 anys, "hauria pogut conèixer amb antelació l'incident [l'atac a la discoteca]", encara que la dona diu que "va intentar dissuadir-lo".

Diversos mitjans van indicar que Noor va portar en cotxe el seu marit fins a la discoteca d'ambient gai Pulse, on Mateen va portar a terme l'atemptat en què van resultar mortes 50 persones, inclòs ell mateix, i va deixar 53 ferits.

Mateen, l'autor del tiroteig, de 29 anys i nascut a Nova York, va morir en un enfrontament amb la policia després d'atrinxerar-se amb ostatges a la citada discoteca d'ambient gai.

La informació sobre la possible participació de la dona de Mateen es produeix poc després que un ampli grup de metges i infermeres de l'hospital Orlando Health, on es van atendre els ferits en el tiroteig, fessin balanç dels fets i informessin que encara hi ha 27 persones ingressades, sis d'elles en estat crític.

LLEIALTAT A L'ESTAT ISLÀMIC

Notícies relacionades

En les seves converses amb els negociadors de la policia que van intentar que s'entregués, Omar Seddique Mateen, d'origen afganès, va jurar lleialtat al grup gihadista Estat Islàmic (EI).

El noi, que estava armat amb un fusell d'assalt i una pistola, no era "estable" i maltractava la seva dona, segons va dir ella mateixa a un diari hores després de la matança.