EN UN HOSPITAL DE MILÀ

Berlusconi, operat a cor obert

L'ex primer ministre italià s'ha sotmès aquest dimarts al matí a una operació per reemplaçar la vàlvula de l'aorta

  / AP / ANTONIO CALANN

 
bgonzalez34255739 mln03  milan  italy   12 06 2016   silvio berlusco160614102756

/

1
Es llegeix en minuts

L'excap del Govern italià Silvio Berlusconi ha sigut operat aquest dimarts al matí a cor obert a l'Hospital San Raffaele de Milà per solucionar un problema de la vàlvula de l'artèria aorta.

“A les 8.00 (6.00 GMT) d'aquest matí s'ha iniciat l'operació de reemplaçament de la vàlvula de l'aorta del cor de Silvio Berlusconi”, s'ha especificat en un comunicat.

Segons l'hospital, l'operació hauria de durar al voltant de quatre hores i Berlusconi passarà dos dies en cures intensives abans d'iniciar una convalescència de diverses setmanes. El doctor Ottavio Alfieri, cap del servei de cirurgia cardíaca de l'hospital, ha sigut l'encarregat de portar a terme l'operació a l'examandatari.

"ESTIC PREOCUPAT"

A primera hora del matí, la jove companya sentimental de l'expresident, Francesca Pascale, s'ha deixat veure, visiblement emocionada, amb un mocador a la mà, a la finestra de l'habitació de Berlusconi. Segons diversos mitjans de comunicació italians, els fills del mandatari hi han anat al matí.

Notícies relacionades

El 7 de juny, el mandatari va ingressar al centre hospitalari per un atac al cor que, segons el seu metge, el podria haver matat. 

“Òbviament, estic preocupat”, ha escrit el baró dels mitjans de comunicació a la seva pàgina de Facebook. “De totes maneres, m'han emocionat les nombroses mostres d'estima, suport i afecte rebudes de tot arreu, fins i tot d'adversaris polítics”, ha afegit en la seva publicació.