EN UN HOSPITAL DE MILÀ

Berlusconi serà operat del cor la setmana que ve

El polític italià, ingressat des de dimarts, va patir diumenge una insuficiència cardíaca greu que va posar en perill la seva vida

icoy34210612 file   in this   friday  may 16  2014 file photo  160609200139

icoy34210612 file in this friday may 16 2014 file photo 160609200139 / Luca Bruno

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

L’ex primer ministre italià Silvio Berlusconi, de 79 anys, entrarà la setmana que ve al quiròfan per ser sotmès a una operació del cor, segons va informar ahir el seu metge personal, Alberto Zangrillo. El líder de Força Itàlia va ingressar «en estat greu» dilluns passat a l’hospital San Raffaele de Milà després de presentar «clars símptomes d’insuficiència cardíaca». «La seva vida corria perill», va dir el metge. 

    «Les proves realitzades fins ara ens han permès identificar de manera exacta i certa la patologia de la vàlvula aòrtica del president Berlusconi, que es coneix com a insuficiència aòrtica», va il·lustrar Zangrillo, qualificant aquesta insuficiència «de nivell greu». 

    Segons el cardiòleg, l’operació, que consistirà a substituir la vàlvula aòrtica per una altra de biològica, durarà unes quatre hores i «el risc de mort és del 2%».

    Després de la intervenció, Berlusconi haurà d’estar entre un i dos dies ingressat en cures intensives. Després, serà hospitalitzat per poder rebre el seguiment pertinent per part dels metges i finalment necessitarà un mes de rehabilitació, informa Efe.

PRIMERS SÍMPTOMES

L’ex primer ministre italià va manifestar els primers símptomes d’insuficiència cardíaca diumenge a Roma i llavors va avisar el seu metge que li va aconsellar que viatgés fins a Milà per ingressar a l’hospital on Zangrillo és el director de la unitat de cirurgia cardiovascular.

Notícies relacionades

    Malgrat la recomanació, Berlusconi no va anar a l’hospital fins dimarts perquè volia conèixer els resultats de les eleccions municipals celebrades diumenge. «En part no em va obeir», va reconèixer Zangrillo. L’operació serà realitzada pel cap del servei cardiològic de l’hospital, Ottavio Alfieri, «atenent-se a un protocol ordinari, de manera que en pocs dies es produirà una millora que controlarem». L’equip mèdic ha aconsellat al polític –que fa dos anys va haver de dimitir de diputat al Parlament per una condemna fiscal definitiva– que abandoni la política activa, encara que «d’aquí un mes podrà fer el que vulgui».

    «Durant la rehabilitació haurà de tornar a equilibrar les funcions vitals», van dir els metges.