Trobat un cap de porc amb injúries a Merkel en la seva circumscripció electoral

La policia demana col·laboració dels veïns per trobar els autors d'aquest nou incident xenòfob

mtlopez33856153 german chancellor angela merkel  speaks during a p160514145207

mtlopez33856153 german chancellor angela merkel speaks during a p160514145207 / Markus Schreiber

1
Es llegeix en minuts

La policia alemanya ha trobat aquest dissabte un cap de porc amb un missatge injuriós contra la cancellera alemanya, Angela Merkel, davant l'oficina que la mandatària té a la seva circumscripció electoral, a Stralsund. Al cap de l'animal hi havia una "inscripció ofensiva" cap a la dirigent, i per això s'ha iniciat una investigació per injúries.

La policia ha demanat col·laboració dels veïns per a recollir informació sobre aquest succés, que no és el primer d'aquestes característiques. En els últims mesos s'han registrat a Alemanya diversos incidents de caràcter xenòfob en què s'han utilitzats parts del porc, aliment prohibit per als musulmans.

Mesquites i refugiats

Notícies relacionades

El passat 19 d'abril, diversos desconeguts van llançar dos mitjos caps de porc contra un cafè freqüentat per refugiats a la ciutat de Lübeck (nord). Al març, la policia de Gelsenkirchen, a l'oest del país, va trobar restes d'un porc (peülles, ossos i orelles) a l'entrada d'una mesquita de la localitat.

Un mes abans s'havia trobat un porc mort en un solar en què està previst construir una mesquita a Leipzig (est); sobre el cadàver de l'animal hi havia un cartell en tinta vermella que deia "Mutti (mama) Merkel", un dels sobrenoms que solen donar-li a la cancellera, que amb la seva acollida als refugiats el 2015 ha reportat dures crítiques i un descens en la seva popularitat.