CRISI POLÍTICA AL GEGANT SUD-AMERICÀ

Continua el debat dels senadors brasilers per destituir Rousseff

Segueix la maratoniana jornada parlamentària que finalitzarà amb la votació, a les 6, hora local, les 11 a Espanya

Greus incidents en les protestes de partidaris i detractors de Rousseff / REUTERS / PAULO WHITAKER / VÍDEO: ATLAS

Greus incidents en les protestes de partidaris i detractors de Rousseff
BRA20 SAO PAULO (BRASIL), 11/05/2016.- Manifestantes protestan contra el Gobierno brasileño hoy, 11 de mayo de 2016, en Sao Paulo (Brasil). El Senado decide hoy si abre un juicio político con miras a la destitución de la presidenta brasileña, Dilma Rousseff. EFE/Sebastião Moreira

/

1
Es llegeix en minuts

Des de dimecres a la tarda el Senat brasiler acull una maratoniana jornada per decidir si obre un judici polític contra la presidenta Dilma Rousseff. La sessió va començar a les deu del matí (al Brasil) i encara segueix. A l'acabar, amb una majoria simple dels 81 senadors n'hi haurà prou per fer fora la presidenta. Cap a les sis del matí, hora local, 11 a Espanya s'espera que tingui lloc la votació. 

Els legisladors van entrar en el ple del Senat dimecres a primera hora del matí i es van enclaustrar al Congrés per debatre el futur de la presidenta, que aquest dijous podria entregar el seu mandat al seu vicepresident i ara adversari polític, Michel Temer.

La petició de paraula dels senadors va arrossegar la sessió fins a la nit i la matinada.

MAJORIA DE SENADORS

Una aclaparadora majoria dels senadors que han intervingut en la sessió fins ben entrada la nit s'han inclinat per la suspensió del mandat de Rousseff, encara que aquesta vegada, a diferència de la votació de la Cambra dels diputats, no hi va haver vots per les mares, els fills, la pàtria o els corredors d'assegurances.

Els senadors han sigut molt més sobris que els diputats. La seva votació el 17 d'abril va comptar amb diversos moments circenses que van incendiar els ànims de la platea i dels milers de ciutadans que, a diferència d'avui, han seguit la votació als carrers de tot el país.

MUDANÇA

Notícies relacionades

La presidenta ja ha començat la mudança, però entre els seus hi ha divergències sobre si Rousseff hauria o no de sortir per la porta principal, ja que per a molts dels seus aliats això podria oferir la instantània del final.

La cap de l'Estat, no obstant, va deixar clar la vigília en una cerimònia amb dones que "lluitarà fins al final" i que el seu segon mandat, per al qual va ser reelegida l'octubre del 2014, finalitzarà "el desembre del 2018".