El Senat aparta Dilma Rousseff de la presidència del Brasil

Després de més de 20 hores de debat, la presidenta s'enfronta a un judici polític durant 180 dies

El Senat aparta Dilma Rousseff de la presidència del Brasil

Antonio Lacerda

Es llegeix en minuts

Després d'una sessió maratoniana de més de 20 hores, el Senat brasiler ha apartat del poder la presidenta del BrasilDilma Rousseff, durant els 180 dies que pot durar el procés d''impeachment'. Maniobres fiscals del Govern, l'enorme cas de corrupció de la petrolera estatal Petrobras i la greu crisi econòmica que afecta el país han portat Rousseff a enfrontar un judici polític que ella descriu com un "cop contra la democràcia".

Més de la meitat dels senadors del Brasil, 55 dels 81 integrants de la Cambra alta, han votat a favor del judici polític davant 22 vots en contra.

La presidència serà ocupada pel vicepresidentMichel Temer, que hauria de completar el mandat presidencial que s'acaba l'1 de gener del 2019 en cas que la destitució sigui la definitiva.

Notícies relacionades

Els pocs senadors que han recolzat Rousseff han insistit en la tesi que al Brasil està en marxa un "cop contra la democràcia", malgrat que dimecres el Tribunal Suprem va avalar el procés al negar un últim recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat.

Està previst que la presidenta, coneguda com la "dama de ferro" de l'Amèrica Llatina, porti a terme una intervenció acceptant el veredicte del Senat en el que constituirà un moment àlgid d'una jornada històrica.