INCIDENT CONFÚS

Dos espanyols moren en un tiroteig en una caserna militar a Cap Verd

Un total d'11 persones han perdut la vida en l'incident

El Govern capverdià en responsabilitza un soldat pertorbat

lpedragosa33676527 pra01  praia  cabo verde   26 04 2016   autoridade160426215630

lpedragosa33676527 pra01 praia cabo verde 26 04 2016 autoridade160426215630 / DULCENEIA RAMOS

1
Es llegeix en minuts

Dos ciutadans espanyols, de 31 i 51 anys, han mort aquest dimarts durant l'atac a una caserna militar de Cap Verd que s'ha saldat amb 11 morts.

La hipòtesi que es planteja sobre l'atac és que un soldat del país pertorbat ha entrat a la caserna de la principal illa de Cap Verd engegant trets, acció en què han mort vuit militars, un civil capverdià i dos tècnics espanyols en telecomunicacions, han indicat a Efe fonts del Ministeri d'Afers Estrangers.

Les mateixes fonts han referit a Efe que en el moment de l'atac hi havia a la caserna un altre ciutadà espanyol que ha aconseguit escapar-se'n sa i estalvi.

Els dos civils espanyols morts, que han sigut identificats, els seus familiars informats i amb unes identitats que no s'han revelat, realitzaven a la caserna de Monte Tchota de Rui Vaz, a l'illa de Santiago, tasques de manteniment, segons les fonts esmentades.

MOTIUS PERSONALS

Mitjans de comunicació de Cap Verd han ratificat la informació del Govern capverdià en el sentit que no es tracta d'un atac terrorista ni tampoc d'un succés vinculat al narcotràfic, com s'havia apuntat en un primer moment.

Segons el ministre d'Administració Intern capverdià, Paulo Rocha, el responsable dels fets és un soldat, que està en parador desconegut, i que actuaria per motius personals.

El mateix ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, s'ha posat en contacte amb l'ambaixadora d'Espanya a Cap Verd, Caridad Batalla Junco, per conèixer els detalls del succés només d'aterrar a la base aèria de Torrejón (Madrid) aquesta nit, al tornar d'un viatge oficial al Kazakhstan i l'Azerbaidjan.

Notícies relacionades

L'atac va ser la matinada passada a l'illa de Santiago, la principal de la turística Cap Verd, una antiga colònia portuguesa d'uns 500.000 habitants, situada a uns 1.500 quilòmetres de les illes Canàries espanyoles.

La caserna de Monte Tchota es troba en una zona muntanyosa, a uns 45 minuts de la capital del país, Praia, un punt estratègic en què estan instal·lades totes les torres de telecomunicacions.