Dues activistes de Femen, arrestades al Marroc quan protestaven pel judici a un homosexual

Les noies es van despullar de cintura cap amunt davant la seu del tribunal a Beni Melal

33501447 60

33501447 60 / FADEL SENNA (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L'organització feminista Femen ha informat avui que les autoritats marroquines han arrestat dos dels seus activistes que han intentat despullar-se en protesta contra el judici a un homosexual a Beni Melal, al centre del Marroc.

Segons un comunicat penjat a la pàgina web de Femen, les dues activistes van intentar protestar davant del Tribunal de Primera Instància de Beni Melal on es desenvolupa avui el judici contra un homosexual que va ser agredit i exhibit al carrer per un grup de veïns, que també estan sent jutjats en el mateix procés.

L'organització feminista ha subratllat que l'objectiu de la seva acció era "denunciar l'homofòbia de l'Estat del Marroc" i ha afegit que davant el tribunal també s'han manifestat almenys cent persones, però aquesta vegada en solidaritat amb els agressors.

Femen també ha publicat fotos que mostren les seves activistes despullades de cintura cap amunt mentre els agents de policia les arrestaven i intentaven tapar-les.

ACCIÓ ANTERIOR A RABAT

No és la primera vegada que activistes de Femen es manifesten al Marroc per cridar l'atenció sobre l'existència d'una llei (article 489 del Codi Penal) que castiga la pràctica de l'homosexualitat.

Notícies relacionades

De fet, l'any passat, dues activistes de l'organització es van fotografiar amb el tors nu a l'esplanada de la Torre Hassan de Rabat, el monument més emblemàtic de la capital, amb el lema "In gay we trust" escrit damunt del pit.

Al poc temps, van ser detingudes, escortades fins a l'aeroport de Rabat i expulsades aquell mateix dia del país. 

Temes:

Femen Marroc