Gairebé 2.000 espanyols, als 'papers de Panamà'

Entre els 11 milions de documents filtrats, hi apareixen 1.200 societats, 558 accionistes, 166 clients intermediaris i 89 beneficiaris amb seu postal a Espanya

1
Es llegeix en minuts

La filtració de documents del bufet d'advocats Mossack Fonescaconeguda com 'els papers de Panamà', ha revelat que centenars d'espanyols van utilitzar aquest despatx per crear companyies opaques que els permetessin operar burlant el fisc.

Així, segons les informacions que està facilitant el Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació, juntament amb 107 mitjans de tot el món -a Espanya La Sexta i 'El Confidencial'- entre els 11 milions de documents filtrats apareixen 1.200 societats, 558 accionistes, 166 clients intermediaris i 89 beneficiaris amb seu postal a Espanya. La xifra d'espanyols pot ser encara més gran, ja que no es descarta que molts hagin facilitat una adreça postal en un altre país.

La infanta Pilar de Borbó apareix com a presidenta i administradora des del 1974 de la societat panamenya Delantera Financiera, SA, que va ser dissolta el 24 de juny del 2014, cinc dies després de la proclamació de Felip VI.

GERMANS ALMODÓVAR

Notícies relacionades

A la documentació d'aquest bufet també hi apareixen els germans Pedro i Agustín Almodóvar, apoderats de la societat Glen Valley Corporation, registrada a les illes Verges britàniques entre el 1991 i el 1994.

Un altre dels cognoms espanyols que han transcendit fins ara és el de la família Domecq. Dotze dels seus membres van tenir firma autoritzada per gestionar comptes a Suïssa, i l'empresa Rinconada Investments n'era la titular.